Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 26 juni 2015

IFK Göteborg - Gefle 2-0

Blåvitt vann den här träningsmatchen komfortabelt där siffrorna hade kunnat bli mycket större om skärpan hade varit på topp och om gräsmattan hade varit lite mer jämn (många studsande bollar idag som störde spelet). Men 2-0 är tillräckligt för att kunna känna tillförsikt inför den allsvenska återstarten om en dryg vecka.

Startelvan var stark idag där det enda som är värt en diskussion är om det är Mikael Boman eller Gustav Engvall som ska spela bredvid Lasse Vibe på topp. Boman gjorde det bra idag och fångade in många bollar, stod för fina passningar och skapade avslut. Resten av startelvan gjorde det jobbet som förväntades av dem och den danska dynamiten visade bl a upp ett flertal sylvassa omställningar. Jag tycker nog fortfarande att Sebastian Eriksson ligger lite för lågt i speluppbyggnadsfasen men idag får han ändå plus för flera bra bollar i djupled till våra anfallare.

Med så många byten som det blev i andra halvlek är det svårt att säga något konkret om matchbilden då. Jag nöjer mig med dagens två mål framåt och ytterligare en nolla bakåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar