Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 14 juli 2015

Jobbig förlust i Tipselit Trophy

Lika roligt som det var att vinna med 3-0 igår mot ACBB Paris i Tipselit Trophy, lika jobbigt blev det idag att förlora med samma siffror mot BP. Efter en mycket jämn och mållös första halvlek, där Blåvitt hade den bästa målchansen med ett friläge för Olle Backman, så växlade BP upp tempot i inledningen av andra halvlek. Visserligen inledde Blåvitt halvleken med ännu ett friläge för Jakob Sellhed men därefter gjorde BP snabbt 0-1 på en hörna, sköt in en frispark till 0-2 och förvaltade ett omställningsläge väl till 0-3. Och efter det orkade inte Blåvitt att resa sig.

Idag ställde man upp enligt nedan och även idag var Ibrahim Bah lagets bäste spelare som skapade mest framåt - han var bl a inblandad i båda situationerna som ledde fram till Blåvitts frilägen. I andra halvlek byttes Backman, A. Gunnarsson och Sellhed ut mot Saebbö, Olofsson och någon av Andersson/Bäcklund (har tyvärr inte sett någon av dem spela tidigare).

Dahlberg
Ocampo - Leksell - E. Gunnarsson - Dahlqvist
A. Gunnarsson - Nicklasson - Cindric - Sellhed
Bah - Backman

I Tipselit Trophy är det de sex gruppsegrarna och de två bästa tvåorna som går vidare till kvartsfinalerna medan resterande lag spelar placeringsmatcher. Med den här förlusten i bagaget blir det naturligtvis mycket svårare att vinna gruppen men kampen om de bästa andraplatserna är nog lite mer öppen om Blåvitt vinner sin tredje gruppspelsmatch mot Newcastle imorgon. Så snart den andra omgången är helt färdigspelad ska jag uppdatera lite kring hur förutsättningarna ser ut där.

P.S Efter att andra omgången är färdigspelad är Blåvitt just nu den sämsta grupptvåan enligt nedan. Det som ändå gör det lite spännande är att alla grupptvåorna med 4 p möter gruppledaren i sin respektive grupp och att det således finns en chans för Blåvitt att i samtliga fall klättra förbi antingen dem eller gruppledaren - om man bara vinner sin sista gruppspelsmatch mot Newcastle. Blåvitts avgörande match spelas imorgon kl 18.50 på SKF Arena på Heden.
Right To Dream 4p (+7)
Doncaster 4p (+4)               
Vasas Academy 4p (+2)
HJK Helsinki 4p (+2)
AP Top 54 3p (+1)
Blåvitt 3p (0)


P.P.S I en annan del av stan gjorde Victor Edvardsen ikväll debut för Utsikten i deras U21-match mot Ljungskile genom det låneavtal som finns mellan Blåvitt och Kiken. Sin vana trogen gjorde han naturligtvis ett mål och är nu uppe i 29 gjorda mål hittills i år i samtliga matcher. Undrar om han får en plats i Utsiktens matchtrupp i Superettan på söndag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar