Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 6 juli 2015

Många positiva insatser på Hjällbovallen

Det var många som var nyfikna att se våra nyförvärv Kasim Prosper och Sabah Lawson spela på Hjällbovallens fantastiska gräsmatta idag. Och "advokatbyrån" gjorde ingen besviken utan visade att de har både bollkvalitet och bra fysik i sig. Med tanke på att de kom i torsdags och bara har hunnit med en träning med A-laget så kom de även in bra i vårt spel. Lawson var felfri som innermittfältare i hela matchen och Prosper visade upp fina offensiva intentioner från vänsterkanten och noterades för en assist.

U21-laget fick en bekväm match idag där man till slut vann med 4-0 efter två mål av Gustav Engvall, ett av Patrik Karlsson Lagemyr och ett självmål. Engvall var bra i avslutslägena idag och hade chans att göra ytterligare något mål och det är bra för självförtroendet när han ska utmana Mikael Boman om en anfallsplats i startelvan. Även Paka var riktigt bra idag med en fin assist till Engvalls 1-0 mål, ett eget mål till 2-0 och bra närvaro i spelet hela matchen. Det ska bli intressant att se hur han kommer att utvecklas under hösten om han får regelbunden träning med A-laget och hur länge det dröjer innan han får ett A-lagskontrakt.

Bland övriga spelare på plan måste man nämna Billy Nordström som är lite av en ledargestalt i U21-laget och väldigt säker i sitt spel som vänsterback. Även Martin Smedberg Dalence växte ju längre matchen gick och var inblandad i de två sista målen.

Trots dagens storseger så tyder det mesta på att U21-laget kommer att missa A-slutspelet i år. Man har nu bara en match kvar att spela i en väldigt haltande tabell och sannolikt kommer flera lag att klättra förbi Blåvitt innan serien tar slut. Det blir nog ett B-slutspel senare i höst där lite av tävlingsnerven försvinner ur spelet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar