Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 8 juli 2015

Uppdaterade skisser för Spurs nya arena

Idag presenterade Spurs uppdaterade skisser för sin nya arena och dessa innehåller flera spännande nyheter. Några av dessa har varit kända på olika Spursforum den senaste tiden medan några andra var helt nya även för mig.
  • Arenans kapacitet ökar från 56 000 till 61 000 åskådare. Hemmaklackens kortsida byggs i en etage och ökar till 17 000 platser och blir Englands största läktare i en etage.
  • Arenan förbereds även för amerikansk fotboll i NFL och får därför två underlag - en konstgräsmatta underst för amerikansk fotboll, konserter mm och en gräsmatta för fotboll ovanpå som kan dras undan helt. Spännande om detta koncept fungerar och det är naturligtvis väldigt viktigt att gräsmattan blir tillräckligt bra när den ska växa i en skjutbar låda.
  • Många andra spännande upprustningar med nya vistelseytor, hotell, museum mm runt arenan och en Sky Walk för allmänheten på taket av arenan som kommer att göra ett besök till arenan extra intressant.
Arenan ska bli klar 2018 och jag hade nog trott att Spurs även skulle presentera namnsponsorn idag. Ryktena säger nämligen att den här dealen redan är klar men av något skäl har man valt att skjuta på den nyheten. Vi får väl se när detta presenteras och vad arenan kommer att få för namn.

Arenan under fotbollsmatch
Arenan under amerikansk fotbollsmatch
Sky Walk för allmänheten på taket med utsikt över stora delar av London

Så ska gräsmattan kunna skjutas undan när man ska spela på konstgräs
Den nya arenan från söder
Den nya arenan från väster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar