Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 22 juli 2015

Wroclaw hemma

Efter fyra oavgjorda matcher i rad är det dags för Blåvitt att börja vinna igen. Och i morgondagens match mot Wroclaw måste man vinna för att gå vidare, annars är årets Europaäventyr slut. I och med att det slutade 0-0 i den första matchen så är Wroclaw det enda laget som kan utnyttja fördelen av bortamålsregeln om de gör mål.

Att undvika att Wroclaw gör mål blir naturligtvis viktigt men det får inte göra Blåvitt passiva och ängsliga. På hemmaplan måste man våga forcera framåt och försöka att avgöra matchen själva. Om man litar på att försvaret gör sitt jobb så måste man våga anfalla med full kraft!

Och med full kraft så menar jag att även Sebastian Eriksson måste bli mer inblandad i det offensiva spelet högre upp i plan. Just nu blir jag bara frustrerad av att se honom gå ner djupt i linje med mittbackarna för att hämta bollen och sedan inte göra något vettigt med den. Visst är hans rörelsemönster framför backarna en del av Blåvitts uppspelsfas men det känns inte som att detta fungerar särskilt effektivt just nu. Alldeles för många av Sebbans passningar går ju tillbaka till egna mittbackarna i brist på andra uppspelsalternativ och den blåvita offensiven blir trög och stillastående.

I bortamatchen fick Martin Smedberg Dalence börja från start men det var i en match där man ville förstärka defensiven. På hemmaplan borde Blåvitt ställa upp med sin bästa offensiv för att säkra ett avancemang till den tredje kvalomgången där man i så fall får möta portugisiska Belenenses.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Eriksson - Svensson - Rieks
Vibe - Boman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar