Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 23 augusti 2015

Åtvidaberg - IFK Göteborg 0-1

Efter att ha genomlidit 92 minuter av denna frustrerande match så höll mitt stackars hjärta på att smälla av när Mikael Boman dök upp som gubben i lådan och petade in segermålet. Herregud vad viktig den här segern och de här tre poängen är!

Länge såg den här dystra matchen ut att gå samma öde till mötes som Gefle borta, Sundsvall borta och Falkenberg borta. Blåvitt lyckades inte höja bolltempot tillräckligt mycket och många av passningarna var usla och de få avsluten på mål var lätta för målvakten att fånga. Alldeles för många av uppspelen tjongades upp på vinst och förlust och det blev en lätt match för ett väl samlat Åtvidaberg att avstyra dem. Åtvidaberg gjorde en riktigt bra match utifrån sina förutsättningar medan vi definitivt inte gjorde det.

Men som serieledare har man ofta flyt och den här segern hamnar i samma division som Halmstad borta och Hammarby borta där Blåvitt också avgjorde med sena mål. Nio matcher återstår nu, fem hemma och fyra borta, och jag tror vi kommer att behöva minst sju segrar till för att fixa detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar