Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 5 augusti 2015

Belenenses hemma

Imorgon ska Blåvitt försöka ta sig längre i det europeiska kvalspelet än på mycket länge (mitten av 90-talet?) där endast ett mål just nu skiljer oss från playoffomgången. Jag var med i dagens Alltid Blåvitt-panel och som jag skriver där så har jag positiva vibbar inför morgondagens match. Vi kan fixa detta!

Publikmässigt är det över 10 000 sålda nu vilket är riktigt bra och det mesta tyder på en publiksiffra nånstans mellan 11 - 12 000? Det betyder sannolikt ett nytt publikrekord på Gamla Ullevi för Europamatcher (10823 åskådare mot Wroclaw) och den bästa publiksiffran i Europasammanhang för Blåvitt under 2000-talet (10914 mot Basel 2008). Det betyder även att Blåvitt ökar sina publiksiffror i cupsammanhang i år enligt nedan och då har jag inte räknat med cupfinalen (16761) som ju arrangerades i SVFF´s regi.


I potten ligger även en hel del pengar imorgon. Blåvitt har redan säkrat 430 000 Euro + publikintäkter för sitt deltagande i Q2 och Q3. Når man även playoffen så får man som minimum ytterligare 230 000 Euro + publikintäkterna från den matchen. Och skulle man sedan även nå gruppspelet...men ja, där är vi inte riktigt ännu.

Startelvan är inte mycket att snacka om utan det blir naturligtvis samma gäng som mosade Örebro i söndags. Det finns en Stockholmsramsa, Bajens eller Djurgårdens, som ganska väl sammanfattar förutsättningarna inför morgondagen - full fart framåt, håll tätt bakåt!

Alvbåge
Salomonsson  - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Eriksson - Svensson - Rieks
Engvall - Boman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar