Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 13 augusti 2015

En hårtork gav träningen kvalitet

Det blev ett besök till dagens träning för att kika på vår nya Mads. Det här var dessutom det första riktiga träningspasset (dvs inte bara lätt återhämtningsträning mellan täta matcher) på över fyra veckor.

Bland spelarna saknades Mattias Bjärsmyr och Gustav Svensson som båda två stod på rehab-balkongen och spanade ut över gräsmattorna. Att Bjärsa är skadad vet vi redan men jag vet inte varför även Gurra var i gymmet idag. Nere på gräsmattan ersattes de av Jakob Bergman och Patrik Karlsson Lagemyr från U19.

Efter obligatorisk uppvärmning och fys så blev det en anfallsövning där anfallare, yttrar och innermittfältare ställdes mot en backlinje i ett omställningsläge. Målsättningen för de offensiva var att överlista backlinjen genom snabb bollbehandling och att rulla ut bollen på kanten för inlägg eller sticka in den i djupled till löpande anfallare. Övningen började dock riktigt dåligt där de första anfallssekvenserna såg ut som vårt matchspel i de senaste matcherna, dvs att avgörande passningar slarvigt slogs bort. Då brast det totalt för Jörgen Lennartsson:

Men för *något ohörbart*....nu har ni missat VARENDA JÄVLA passning i *något ohörbart*....vårda bollen!!! 

Efter denna kollektiva hårtork från tränaren satt passningarna mycket bättre och de offensiva lagen avslutade riktigt snyggt flera gånger. T o m Sebastian Eriksson hittade en riktigt vacker smörpass i djupled till Jakob Ankersen som denne förvaltade väl. Efter denna anfallsövning blev det ett längre tvåmålsspel där det blandades friskt i lagdelarna och där det var svårt att läsa ut någon startelva tills på söndag. Thomas Rogne och Hjalmar Jonsson hängde dock ihop genom alla övningar idag och det gjorde även Gustav Engvall och Riku Riski.

Vår nya Mads då? Svårt att säga för han stack inte ut på något sätt denna första träning. Det är ju sällan någon spelare brukar synas särskilt mycket på sin första träning. En som dock gjorde ett positivt intryck idag var Riski som gjorde flera bra djupledslöpningar och avslutade kliniskt flera gånger. Samspelet med Engvall börjar dessutom se bättre ut.

Blåvitt behöver verkligen de här normala träningarna för att hitta tillbaka till sitt grundspel. Och Jögge borde dela ut välförtjänta hårtorkar oftare.

2 kommentarer:

  1. Hur är killarna från Ghana? Är det någon av dem som sticker ut? Hur är de i jämförelse med U19-killar som tränar med A-laget?

    SvaraRadera
    Svar
    1. På de träningar jag har sett har de ännu inte stuckit ut men vi har ju mest haft matchfokuserade träningar sista tiden. I U21-matcherna har de presterat ok...i den senaste matchen gjorde Prosper mål medan Lawson blev utvisad.

      Radera