Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 28 augusti 2015

Fyra hemmamatcher denna helg

Söndagens allsvenska hemmamatch mot Gefle är naturligtvis helgens fotbollsmässiga höjdpunkt men samtliga blåvita ungdomslag spelar också matcher på hemmaplan i anslutning till denna helg.

U19-laget inleder helgen med hemmamatch på lördag mot Trollhättan på Bergsjövallen kl 13.00. U19 ledde serien fram till förra omgången när man lite överraskande förlorade borta mot Halmstad med 0-3 i en match där man bl a fick två röda kort. Nu ligger man en poäng efter Häcken och har Elfsborg strax bakom sig på samma poäng men med sämre målskillnad. Med åtta omgångar kvar att spela är trepoängare nödvändiga då endast de två bästa lagen går till höstens slutspel. Denna match spelas samtidigt som Rikets Änglar avgörs på Kviberg men det är ju bara 500 m fågelvägen mellan Kviberg och Bergsjövallen så det ska nog gå att se både och.


På söndag spelar U17 hemma mot Örebro i PrioritetSerneke Arena kl 14.00 och det är ju tyvärr en match som man missar då man befinner sig på Gamla Ullevi. Lite synd för jag hade gärna viljat få en uppfattning av hur inomhushallen fungerar och upplevs i matchsammanhang. U17-laget har för övrigt haft en bra period den senaste tiden och har börjat hämta in det stora försprång som topplagen hade tidigare i somras. Även i U17 Allsvenskan är det bara de två bästa lagen som går till slutspel och U17-laget ligger just nu sju poäng efter andraplacerade Norrköping. Man har dock en match mindre spelad och möter dessutom Norrköping på hemmaplan senare i höst.

På måndag slutligen är det U21-match mot Helsingborg på Hjällbovallen kl 17.00. U21-laget spelar just nu i ett helt meningslöst B-slutspel så man får se den här matchen som en ren träningsmatch där förhoppningsvis några av de yngre spelarna visar framfötterna. Jag tycker t ex att Billy Nordström alltid visar kämpavilja och goda ledaregenskaper och han har i mina ögon redan visat tillräckligt för att Mats Gren borde erbjuda honom en kontraktsförlängning inför 2016. Jag tycker dessutom att Patrik Karlsson Lagemyr ofta är en nyckelspelare i U21-lagets anfallsspel och jag försöker fortfarande bilda mig en uppfattning hur bra våra ghananer Kasim Prosper och Sabah Lawson är egentligen.

När det gäller våra juniorer börjar man fundera lite på vilka som kan vara aktuella för uppflyttning efter säsongen. Än så länge har jag ingen klar bild vilka planer som Mats Gren och Jörgen Lennartsson har för vår ungdomsutveckling där man ju hittills under säsongen har gett begränsat med utrymme till de unga spelarna. Hursomhelst, av 1996:orna så har Patrik Karlsson Lagemyr, Victor Edvardsen, Martin Johansson Zanjanchi och Jakob Bergman varit mest framträdande under året och här tror jag just nu att Lagemyr och Zanjanchi har störst chans att få ett A-kontrakt. Den sistnämnde har dessvärre varit skadad sen i somras och frågan är hur mycket det försämrar hans chanser? Blåvitt har dessutom 1995:orna Billy Nordström och Karl Bohm med utgående A-kontrakt och här tror jag, utifrån hur truppen ser ut, att chansen just nu är störst för Billy Nordström att få en kontraktsförlängning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar