Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 29 augusti 2015

Gefle hemma

Imorgon spelas den sista sommarmatchen innan det är dags för en veckas landslagsuppehåll. En seger imorgon är naturligtvis ett måste men även efter en seger så kommer den här sommaren som helhet att kännas som en besvikelse. Så många onödiga poängförluster som Blåvitt har bjudit på innebär att hösten kommer att bli riktigt jobbig.

Men innan vi kan fokusera på höstens rysare så ska morgondagens match vinnas. Och just nu känns det inte som att det finns något givet anfallspar utan här letar Blåvitt fortfarande efter den bästa kombinationen av spelare. Gustav Engvall har haft en formsvag period, Risu Riski väntar fortfarande på sitt första mål medan Mikael Boman och Viktor Sköld har gjort flera mål och assist i de senaste matcherna i cupen och allsvenskan. Nu verkar det som att kombinationen av Riski och Boman ska testas från start imorgon vilket ger en väldigt tydlig arbetsfördelning mellan vem som möter boll och vem som går i djupled.

Alvbåge
Salomonsson - Rogne - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Albaek - Svensson - Rieks
Boman - Riski

Nu under kvällen ryktas det förresten att den unga norska mittbackstalangen Benjamin Zalo ska vara klar för Blåvitt och ansluta i vinter. Jag har stort förtroende för Mats Gren och det är naturligtvis bra att vi försöker göra klart tidigt med de spelare som vi är intresserade av. Samtidigt så blir jag lite fundersam hur man ska tolka det här i förhållande till vår egen ungdomsakademi och vems plats i truppen som Zalo kommer att ta - Billy Nordströms, Karl Bohms, Patrick Dyrestams eller någon annan av våra juniorer som kunde ha plockats upp efter säsongen? Blåvitt säger att man satsar på sin egna ungdomsverksamhet men gör i praktiken något helt annat. Jaja, vi får väl hoppas att Zalo är minst lika bra som sin landsman Thomas Rogne.

På tal om våra egna ungdomar så har U19-laget haft en riktigt bra helg. Man vann säkert idag med 2-0 mot Trollhättan efter mål av Oskar Jansson och Alexander Leksell samtidigt som Häcken och Elfsborg förlorade och Malmö kryssade. Man återtog därmed serieledningen i U19 Allsvenskans södra grupp med sju omgångar kvar att spela. De två kommande matcherna, där man möter Elfsborg borta och Häcken hemma, kommer att bli avgörande för toppstriden i den här serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar