Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 15 augusti 2015

Häcken hemma

Att Blåvitt är under stark press att leverera har nog inte undgått någon. Hela den här sommaren, medan vår stora serieledning långsamt men säkert har krympt, så har det kollektiva mantrat varit men vi leder ju fortfarande Allsvenskan.  Jag önskar att man istället hade sagt om vi inte skärper oss så leder vi inte Allsvenskan så länge till för det är precis där vi befinner oss just nu.

Det bär mig emot att säga det men just nu så tror jag inte på ett blåvitt SM-guld i år. Jag hoppas naturligtvis på det men jag tror inte på det. På resterande elva matcher kommer vi sannolikt att behöva nio segrar och det är en enorm utmaning så som vårt spelschema ser ut. Det kommer att svida som fan om/när vi tappar vår serieledning nån gång under hösten och jag försöker förbereda mig lite på det i förväg.

Imorgon mot Häcken borde vi inte tappa serieledningen för vi ska vara ett bättre lag än dem trots att vi just nu har en del utmaningar i startelvan. Mattias Bjärsmyr frånvaro i backlinjen borde Hjalmar Jonsson kunna täcka även om han inte alls är en lika bra back som Bjärsa. Framför allt saknar han förmågan att styra en backlinje och det ansvaret kommer nu att landa på Thomas Rogne.

I anfallet så är nog inte Gustav Engvall och Riku Riski helt samspelta ännu även om deras samarbete började se bättre ut på träningen jag besökte i torsdags. Jag hoppas att det blir en bättre matchbild imorgon än den mot Malmö, där vi ju knappt hade något eget anfallsspel, så att vi får större nytta av Riskis löpningar.


Den viktigaste utmaningen imorgon blir att sätta ihop ett starkt mittfält nu när Gustav Svensson är avstängd. Sebastian Eriksson har visserligen en formsvag period bakom sig men jag tror inte Blåvitt klarar sig utan honom på plan imorgon. Med en tydligare defensiv roll för Sebban så blir det Mads Albaek som får göra mer av det offensiva jobbet imorgon. Visst hoppas man att vår nya Mads ska fixa detta bra men jag har ju aldrig sett honom spela så jag vet inte vad jag ska ha för förväntningar egentligen.

Ni anar nog att jag går till morgondagens match med en hel del tvivel i kroppen men kanske kan bra spel och en stabil seger sudda ut en del av det? Hoppet sägs ju vara det sista som överger människan men jag vill nog även hitta något jag kan tro på igen.

Alvbåge
Salomonsson - Rogne - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Albaek - Eriksson - Rieks
Riski - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar