Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 6 augusti 2015

IFK Göteborg - BeleNonsens 0-0

När man går hem från sådan här match så är känslorna en mix av ilska, frustration och tomhet. Ilska över portugisernas grisfotboll, frustration över att Blåvitt saknar spetskompetensen att fixa sådana här matcher och tomhet över att en av årets drömmar nu är över.

För andra året i rad så blir Blåvitt utmanövrerade av ett portugisiskt lag som med bättre taktik och en hel del fulspel får matchen exakt dit de vill ha den. Att portugiserna skulle maska idag var man förberedd på och domaren gjorde ett tappert försök att stävja det med flera gula kort. Men Blåvitt verkade inte alls förberedda på det här där man bl a hela tiden missade att sätta press på portugisiska backar och målvakt som lätt fick tiden att gå. Det krävs stor rutin i sådana här matcher men av det såg vi ingenting idag hos våra spelare.

Jag skulle kunna lägga tid på att gnälla över att den blåvita startelvan är förutsägbar, att vi saknar förmåga att dyrka upp låga kompakta försvar, att det saknas en taktisk plan B och att det finns för få bytesalternativ men allt detta känns det som att jag har påpekat vid ett oändligt antal tillfällen. Kanske räcker det idag att säga vad var det jag sa?! Jag borde även delat ut några ettor i betygen idag men jag hittar inga enskilda syndabockar i ett kollektivt fiasko så jag avstår. 

Nu handlar det för hela spelartruppen att snabbt lägga den här matchen bakom sig och ladda om inför det som är huvudmålet den här säsongen. Europa League i all ära men säsongens viktigaste sportsliga uppgift ligger fortfarande framför oss i form av den allsvenska guldstriden. En tuff match väntar redan på söndag men efter den så går den blåvita säsongen in i ett mer behagligt en-match-i-veckan-tempo. Framöver kommer spelarna att kunna ladda batterierna och läka slitna kroppar och sinnen mellan matcherna men först MÅSTE man plocka poäng av Malmö på söndag!

P.S Vi på läktarna var verkligen grymma idag och man får gå tillbaka till hösten 2009 för att hitta en sådan stämning på Gamla Ullevi. Det var en ära att få dela läktare med alla er andra idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar