Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 30 augusti 2015

IFK Göteborg - Gefle 3-0

Trots en ganska bekväm seger mot Gefle idag så får man ändå, likt kung Pyrrhus, lust att skrika en sån seger till och vi är förlorade!

Att Thomas Rogne blev knäskadad idag känns som en fucking disaster rent ut sagt. Vår absolut bästa spelare får inte gå sönder inför höstens slutspurt! Nu blir det ett nervöst nagelbitande tills man kan göra en MR på honom imorgon och man kan bara hoppas att det är något lindrigt som bara håller honom borta från spel i några veckor. Hoppas hoppas...

Tom Petterssons röda kort är också en fucking disaster när det gäller domarinsatsen. Det är ju Pettersson som ska ha frispark i förstaläget och det är absolut ingen frilägesutvisning. Nu drabbas Blåvitt av en tung avstängning i nästa match när vi redan har tunt på mittbackssidan. I t ex Premier League granskar man alla röda kort dagen efter match och upphäver avstängningarna om man bedömer att domaren har gjort fel. Hade vi haft ett liknande system i Sverige hade Toms avstängning tagits bort imorgon.

Om vi återgår till själva matchen så var segern som sagt bekväm men det var ingen höjdarfotboll vi fick se. Det var ett trögt och stabbigt mittfält idag som drog ner tempot och där bollarna oftare passades hemåt till mittbackarna än framåt i plan. Glädjande nog gjorde både Mikael Boman och Riku Riski en riktigt bra match och var en konstant pain in the ass för Gefles försvar. Jag hoppas dock att Jakob Ankersen är tillbaka i startelvan efter uppehållet för det här spelet räcker inte mot mer kvalificerat motstånd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar