Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 16 augusti 2015

IFK Göteborg - Häcken 4-0

Jörgen Lennartsson visade oväntat stort mod idag när han släppte in ett helt nykomponerat innermittfält med Mads Albaek och Tom Pettersson i dagens startelva. Och det blev en lyckad satsning som gav vårt innermittfält en större offensiv kraft än jag sett på länge. Mads var lugn och säker med bollen, slog många perfekta krossbollar som öppnade upp ytorna, hittade passningsalternativ framåt och fick även iväg ett tungt skott. Det första intrycket av honom var mycket positivt och plötsligt känns vårt innermittfält mycket starkare.

Även övriga spelare bjöd på bra spel idag där Sören Rieks och Haitam Aleesami var dagens kungar. Jag vill inte dra för stora växlar av en match där vi spelade med en man mer större delen av matchen men vårt omställningsspel och inläggsspel såg bra ut idag. Samtidigt hade vi några svaga perioder där Häcken oroväckande lätt fick tryck på oss och det är i sådana stunder som Gustav Svensson saknas som mest.


Med 13 635 åskådare idag så fortsätter Blåvitt att ligga på en nivå som kan göra att man når upp till rekordåret 2009. Nästa hemmamatch mot Gefle blir som alltid en utmaning att locka folk men det hade verkligen varit skoj om vi kunde få över 10 000 åskådare i en sådan match.

Det här blev en riktigt bra helg för Blåvitts unga spelare. I dagens match fick ÄNTLIGEN Billy Nordström göra sin allsvenska debut och det var ett mycket klokt byte av Jögge. Det är ju så viktigt att inte bara i ord utan även i praktiken visa att vi är en förening som vill och vågar satsa på ungdomarna. I U19 Allsvenskan vann Blåvitt dessutom denna helg med 2-0 mot Falkenberg (målskyttar Isak Edlund och Oskar Jansson) och i U17 Allsvenskan vann man med 2-1 mot Elfsborg (målskyttar Erik Gunnarsson och August Erlingmark).

Även om dagens seger var riktigt skön så betyder den ingenting om vi inte klarar av att följa upp den med en seger borta mot Åtvidaberg nästa helg. Blåvitt har redan slarvat bort värdefulla poäng borta mot Gefle, Sundsvall och Falkenberg och man har absolut inte råd med ännu ett misstag! Dessförinnan ska vi på onsdag även säkra en plats i nästa års gruppspel av Svenska Cupen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar