Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 3 augusti 2015

Jag är inte redo ännu

På lördag kör Premier League igång och jag känner mig inte alls redo för detta ännu. Dels är det en rekordtidig start på säsongen där jag har svårt att vänja mig vid tanken på engelsk fotboll när det fortfarande är sommar här hemma. Dessutom har jag just nu fullt upp att hänga med i svängarna när Blåvitt forsar fram i Allsvenskan och Europa League-kvalet.

Det är inte bara jag som inte är redo för säsongsstart ännu för även Spurs har problem att slutföra sina önskade transfers. Man sliter hårt med att försöka skeppa iväg Emanuel Adebayor till Aston Villa och Roberto Soldado ryktas vara på väg tillbaka hem till Spanien. Man vill dock inte sälja den sistnämnde förrän man har värvat ytterligare en anfallare och här verkar det gå trögt. I år har transferryktena kring olika konkreta spelarnamn varit sparsamma men alla ITK verkar vara hyfsat överens om att Spurs just nu jagar en (kanske två) anfallare och en defensiv mittfältare.


I år har Spurs försäsong varit kort och väldigt diskret av sig. Man har spelat några få träningsmatcher utan publik inne på träningsanläggningen och sedan drog man till USA på en turné med endast en öppen träningsmatch. Först imorgon tisdag kommer en första riktig värdemätare när man möter Real Madrid i Audi Cup och därefter möter man antingen Bayern München eller Milan på onsdag. Det här är ett tufft motstånd och en perfekt uppladdning inför säsongsstarten, även om de här matcherna kommer lite väl nära inpå premiären.

För redan kl 13.45 på lördag sparkar Spurs igång säsongen med en bortamatch mot Manchester United på Old Trafford. En sådan het match hade man ju hellre viljat se en bit in i säsongen men nu är det som det är. Ingen förväntar sig nog att Spurs ska vinna på lördag men just p g a att det är en premiär så kan allt hända då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar