Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 12 augusti 2015

Kommandoräd på deadline day

Bara några timmar efter att Blåvitt blivit definitivt nobbade av May Mahlangu gör Mats Gren en kommandoräd och värvar Mads Albaek från franska Reims. Värvningen sker på transfer deadline day framför näsan på en annan klubb och känns riktigt intressant.

Som innermittfältare kan Albaek förstärka och avlasta den lagdel där vi just nu har de största problemen. Att vårt nuvarande innermittfält fortfarande fungerar bra i sin defensiva roll tvivlar väl ingen på men dess offensiva förmåga har inte fungerat under hela sommaren. Än så länge vet jag väldigt lite om Albaek men mediauppgifterna talar om en passningsskicklig spelare med bra skott och de flesta verkar tycka att Blåvitt har gjort ett klipp. Förhoppningsvis får vi in en spelare som kan öka lagets anfallskvalitet samtidigt som t ex Tom Pettersson kan användas som mittback vid behov.

Även om den här värvningen känns positiv så för den med sig några orosmoln. Det ena rör ryktena den senaste veckan om att Gustav Svensson eventuellt skulle vara aktuell för klubbar i Turkiet och att det här i så fall skulle vara en ersättningsvärvning och inte en förstärkningsvärvning. Jag hoppas verkligen inte att det är så för vi har inte råd att förlora Gustav Svensson om vi vill vara med i höstens guldstrid.

Den andra oron rör ekonomin för det här är naturligtvis inte en gratis transfer. De siffror som har nämnts hittills är 300 000 Euro men det är inte helt klarlagt om det är transfersumman till Reims eller signonsumman till Albaek. Om det är transfersumman så tillkommer det nog ungefär lika mycket till i signon plus en hög lön. Hur den blåvita ekonomin ska hantera dessa kostnader i år får jag fundera över framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar