Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 18 augusti 2015

Kristianstad borta

Imorgon är det dags för de regerande mästarna i Svenska Cupen att börja försvara sin titel när man spelar borta mot Kristianstad. Vinnaren i matchen får vara med i cupens gruppspel som spelas under mars 2016.

Att ta sig till nästa års gruppspel av Svenska Cupen är ett av årets sju teoretiskt möjliga sportsliga mål enligt nedan där vi hittills har lyckat med ett och misslyckats med två. Och som synes så värderar jag den här matchen (nr 6 på listan) lite högre än att vinna Supercupen då det dels ger oss en bra säsongsstart med tävlingsmatcher på våren nästa år och dels ger oss möjlighet att vinna en lite mer betydelsefull titel.

1. Vinna Allsvenskan vilket även ger kval till Champions League under 2016
2. Kvalificera sig till Europa Leagues slutspel efter gruppspelet (Miss!)
3. Kvalificera sig till Europa Leagues gruppspel (Miss!)
4. Sluta på plats 2-3 i Allsvenskan vilket ger kval till Europa League under 2016
5. Vinna Svenska Cupen (Klart!)
6. Kvalificera sig till 2016 års gruppspel av Svenska Cupen
7. Vinna Supercupen

Lite av förhandssnacket inför morgondagens match har handlat om hur B-betonat lag som Blåvitt kan och vågar ställa upp med mot Kristianstad som ligger i mitten av division 1. Och visst finns det några naturliga val från avbytarbänken att använda imorgon samtidigt som några i startelvan också bör spela. Tom Pettersson vore intressant att testa som mittback nu när Mattias Bjärsmyr är skadad, Gustav Svensson fick ingen speltid i helgen och Riku Riski skulle kunna få minst en halvlek imorgon för att bryta sin målnolla. Även avbytarbänken skulle kunna innehålla en mix av några seniorspelare (redo för inhopp ifall det skulle skita sig i matchen) och några juniorer (redo för inhopp ifall matchen går som planerat).

Sandberg
Johansson - Pettersson - Jonsson - Nordström
Smedberg - Eriksson - Svensson - Prosper
Riski - Boman

6 kommentarer:

 1. Bra elva! Dock ser jag hellre att Albæk går före Gurra, han behöver komma in i laget. Samt att Sköld går före Boman!

  SvaraRadera
 2. Ingen Sebban idag och det är nog inte helt fel att han får lite extra vila

  SvaraRadera
 3. Fick ihop nio av elva spelare i startelvan...helt ok. ;)

  SvaraRadera
 4. Man skulle ju kunna se säkrat allsvenskt kontrakt 2016 som ett ytterligare teoretiskt möjligt sportsligt mål. Avklarat efter denna den 21:a omgången i och med segern mot Åtvidaberg samt Halmstads poängförlust.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på ett sätt är det basplattan för vad vi gör varje år men det känns så naturligt att vi klarar det att man glömmer bort det. Vet inte riktigt på vilken plats i rangordningen jag ska placera in det målet. ;)

   I och med att vi fixade kontraktet den här omgången så har vi nu spelat 39 raka säsonger i Allsvenskan. Nästa år blir vårt 40:e år i sträck - överlägset bäst i Allsvenskan (Helsingborg näst bäst med 23 raka säsonger).

   Radera
  2. Vid lite eftertanke så gick jag bort mig i "teoretiskt möjliga mål". Att klara sig kvar i Allsvenskan kan inte gärna vara en årlig målsättning för IFK. Även om risken alltid finns att åka ur (tänk 2002...) så vore det fånigt, kanske t.o.m. kontraproduktivt, att formulera det som en målsättning att klara allsvenska kontraktet.

   Att ta sig till svenska cupens gruppspel är i och för sig inte heller någon större bravad, men samtidigt är detta maximal utdelning i den tävlingen under 2015. Och där är ju en väsentlig skillnad.

   Radera