Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 9 augusti 2015

Malmö - IFK Göteborg 2-1

Ja, vad ska man egentligen skriva ikväll? Den senaste veckan har all fotboll jag har tittat på förvandlats till skit framför mina ögon och dagens match var inget undantag. Malmö var ett mycket bättre lag än oss idag och det krävdes ett rött kort och en straff från en usel domarfjant för att vi ens skulle kunna göra mål. Att vi äntligen gjorde mål på straff igen kanske var det enda positiva idag?

För på listan med allt negativt just nu finns det väldigt mycket. Bristen på taktik, matchcoachning och matchavgörande byten gör mig frustrerad. Bristen på ett konstruktivt mittfältsspel och oförmågan att skapa målchanser ger mig en känsla av panik inför framtiden. Att Mattias Bjärsmyr dessutom blev skadad minskar inte oron för vårt hittills så solida försvarsspel. Att den usla sommaren fortsätter, med endast sex av arton poäng i de senaste matcherna, gör att man bara vill dra en filt över huvudet.

Nu är det bara att bryta ihop, lappa ihop spillrorna och försöka komma igen. Den kommande veckan blir den första på länge när det endast spelas en match och kanske kan lite fysisk och mental vila återställa en del av harmonin i laget? Några dagars riktig träning (inte bara återhämtningsträning mellan täta matcher) där man nöter grundspelet och tränar på fasta situationer känns också ganska behövligt just nu.

Blåvitt kan fortfarande vara ett topplag som är med och slåss om guldet under hösten men då krävs det så otroligt mycket mer än vad vi har sett idag, den senaste veckan och den senaste månaden. Just nu tvivlar jag tyvärr på att det blir någon pyttipanna den här hösten men jag vill hemskt gärna bli överbevisad om detta. Please...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar