Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 1 augusti 2015

Örebro hemma

Maratonmarschen fortsätter imorgon med nästa match där Blåvitt nu är i akut behov av en allsvensk trepoängare. Senast man vann i Allsvenskan var ju i bortamatchen mot Hammarby för två månader sedan och just nu har man fyra raka allsvenska matcher utan seger. Imorgon mot Örebro MÅSTE Blåvitt vinna!

Truppen är som den är och det är inte mycket som tyder på att Blåvitt kommer att förändra något i startelvan imorgon. Möjligtvis skulle jag kunna tänka mig att låta Victor Sköld få starta på Mikael Bomans bekostnad för att få till lite rotation. En dröm vore naturligtvis om man fixade en stor ledning tidigt i matchen så att man kunde plocka av en del offensiva nyckelspelare tidigt i andra halvlek och kanske våga ge t ex Kasim Prosper och Billy Nordström speltid. Så roligt kommer vi säkert inte att få det utan Blåvitt kommer att få slita för poängen imorgon.


Det är närmare 11 000 sålda biljetter till matchen just nu vilket är mer än motsvarande match i fjol men lite mindre än jag hade hoppats på om vi ska ha en chans att slå rekordåret 2009 då vi ju hade 13 813 i publiksnitt vid säsongens slut. Det kan dock fortfarande gå att nå dit upp om Blåvitt fortsätter att spela bra fotboll och om man t ex flyttar Hammarbymatchen till nya Ullevi.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Svensson - Eriksson - Rieks
Engvall - Sköld

3 kommentarer:

 1. Det som är lite trist här är att man ganska markant ser effekten av att arenan numera är mindre. Bortsett från matcherna mot Helsingborg och Falkenberg har det i princip bara funnits skitplatser kvar på arenan. Matcherna mot Malmö och Norrköping var också i det närmaste utsålda om jag inte minns fel. Det var inte heller många biljetter kvar att sälja mot Elfsborg.

  Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, fortsätter vi ligga i topp i tabellen kan jag nästan garantera att vi kommer slå rekordet från 2009. Hammarby bör ligga runt 15-16 000 och Häcken likaså. Kalmar är förhoppningsvis utsålt i sista omgången. Kvar är då Gefle, Sundsvall och Halmstad. För att slå vårt rekord kommer det då krävas att vi snittar strax över 10 000 mot de lagen. Något som känns rätt troligt faktiskt.

  Så under förutsättning att svackan är över nu tror jag att det blir ett nytt publikrekord!

  SvaraRadera
 2. Har inte orkat kolla men vi har nog den högsta min/medianpubliken i år sedan champagnefotbollens dagar. Återkommer när jag kollat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 9501 mot Falkenberg som årets hittills lägsta publiksiffra i Allsvenskan är nog ett möjligt rekord, om siffran står sig säsongen ut.

   Radera