Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 31 augusti 2015

Usel sommar ger tuff höst

När vårsäsongen var slut efter 13 spelade omgångar så såg den allsvenska tabellen ut så här i toppen:
1. IFK Göteborg 32p
2. IFK Norrköping 27p
3. Elfsborg 27p
4. Malmö 25p
5. Djurgården 23p
6. AIK 23p

Därefter har Blåvitt genomlidit en riktigt dålig sommar där nästan alla lag i den allsvenska toppen har hämtat in poäng på oss. Vi leder fortfarande serien efter 22 omgångar men marginalerna har minskat rejält och siffrorna inom parentes visar hur mycket de andra lagen har hämtat in på oss. Om jag ska lyfta fram en enskild match som jag grämer mig extra mycket över så är det Sundsvall borta - att tappa tvåmålsledningen där svider fortfarande som fan.
1. IFK Göteborg 47p
2. AIK 45p (+7p)
3. IFK Norrköping 45p (+3p)
4. Elfsborg 44p (+2p)
5. Malmö 40p (0p)
6. Djurgården 40p (+2p)

Nu gäller det att ladda batterierna inför den spännande slutspurten där det kommer att krävas en magnifik insats från Blåvitts sida för att vinna SM-guldet. Man brukar ju säga att det krävs ca 60 poäng i genomsnitt (18 segrar och 6 oavgjorda) för att vinna guld men ett sånt här år när lagen ligger så tätt i toppen kommer det sannolikt inte att räcka. Topplagen kommer att jaga varandra hela hösten och därmed öka poängsumman som grävs för guld.

När jag tittar på de återstående matcherna som Blåvitt och våra konkurrenter har under hösten så bedömer jag att man kommer att behöva minst sex segrar för att få fira föreningens 19:e SM-guld. Fixar vi det?

2 kommentarer:

  1. Knappast ... inte utan Rogne

    SvaraRadera
  2. Jovisst kan vi fixa det, men då bör nog Bjärsa komma tillbaka från skada snarast. Landslagsuppehållet kom onekligen mycket lägligt denna gång och kanske att vi kan hoppas på en Bjärsa i startelvan redan till HIF-matchen. Det viktigaste är dock att vi inte rusar tillbaka honom från skada så att han får ett återfall.

    SvaraRadera