Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 11 augusti 2015

Sjukdomsinsikt eller bara gnäll?

Av någon mirakulös anledning så leder Blåvitt fortfarande Allsvenskan och jag funderar om det är bra eller inte? Det är naturligtvis alltid trevligt att vara top of the league men samtidigt så infinner sig inte någon sjukdomsinsikt så länge som vi är kvar där uppe. Redan när vi så slarvigt tappade de första poängen borta mot Sundsvall i juli så ursäktades det med "jo men vi leder ju fortfarande Allsvenskan och vi har faktiskt vunnit Svenska Cupen" och det är samma budskap som man får höra även idag.

Jag vill inte vara alltför negativ men faktum kvarstår att Blåvitt har tappat 12 allsvenska poäng under sommaren och på tio spelade tävlingsmatcher under sommaren så har man två segrar, fem oavgjorda och tre förluster. Visst har spelet ändå sett ganska ok ut i många av dessa matcher men den samlade prestationen har med all önskvärd tydlighet inte varit tillräckligt bra.

Och  nu börjar det smyga sig in en viss farhåga att vår trupp inte kommer att räcka till framöver. Att många spelare är slitna har märkts i de senaste matcherna och vissa har spelat en bra bit under sin förmåga. Skador, avstängningar och formsvackor är inget ovanligt under en säsong och det är då man vill kunna luta sig mot en bred trupp som är redo för allt. Men när Jörgen Lennartsson så konstant endast använder sig av 3-4 spelare på avbytarbänken så upplevs kanske inte vår bänk som särskilt bred.

Samtidigt så finns det en hel del kvalitet i truppen i form av våra yngre spelare. Jag var besviken redan i våras när inte Karl Bohm fick hoppa in i matchen mot AIK när vi ledde med 3-0 och jag är förvånad att Billy Nordström ännu inte har fått göra debut i Allsvenskan. Det gör mig så besviken att vi i år inte ens har gjort ett seriöst försök att försöka använda oss av våra unga spelare. När AIK igår bytte in Anton Saletros (född 1996) i ett jämnt och hett derby inför 40 000 åskådare så blir kontrasten så stor mot oss som inte ens ger unga spelare chansen i redan avgjorda matcher. Som man sår får man skörda och vi kommer att få lida framöver både ekonomiskt och sportsligt för att vi inte har vågat satsa på våra unga spelare idag!

Jag hoppas verkligen att Blåvitt klarar av att resa sig efter den här tunga sommaren men jag vägrar tro på en ljus höst om laget inte först levererar tre raka segrar mot Häcken, Åtvidaberg och Gefle i de närmaste matcherna. Misslyckas vi att vinna i någon av dessa matcher kommer nog hösten att bli riktigt mörk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar