Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 7 augusti 2015

Tröstfotboll i U19 Allsvenskan

Så här dagen efter gårdagens bittra uttåg ur Europa League finns det bara ett sätt att ladda batterierna inför helgen - med mera fotboll. Och idag hoppas jag att vårt U19-lag kan trösta mig genom att spela en bländande fotboll och spöa Gais ordentligt i U19 Allsvenskan. Matchen spelas kl 18 på Lemmingvallen.

U19-laget leder sin allsvenska serie med en poäng före Häcken och med ytterligare några poäng ner till Elfsborg, Mjällby och Malmö. Eftersom det endast är två lag som går till slutspel senare i höst gäller det att fortsätta ta trepoängare. Dessutom får seriesegraren fördelen av att spela semifinalen i höstens slutspel på hemmaplan så det gäller även att bevaka serieledningen.

Mot Gais som ligger i botten av serien borde det bli seger imorgon även om ett derby alltid är ett derby. Blåvitt kommer till matchen med två massiva segrar i bagaget mot Trelleborg (8-0) och Kristianstad (4-0) och man är nog sugna att vinna även den här matchen. Vårens match i Ligacupen vann Gais med 1-0 och i Gais hemmamatch i U19 Allsvenskan i våras blev det 1-1 så nu ska Blåvitt få revansch.

Jag har ingen startelva till morgondagens match men i de senaste matcherna har laget spelat med ungefär samma spelare. En startelva skulle kunna se ut ungefär enligt nedan där centrallinjen med Alexander Leksell - Richard Cindric - Patrik Karlsson Lagemyr är viktig för lagets spel. Ibrahim Bah, född 1999, verkar efter fina prestationer i Gothia Cup ha slagit sig in i startelvan nu när Victor Edvardsen för gott har lämnat U19-fotbollen.

Johansson
Andersson - Bergman - Leksell - Mleczkovicz
Dahlqvist - Saltagic - Cindric - Jansson
Lagemyr - Bah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar