Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 10 september 2015

Seriefinal i U19 Allsvenskan mot Häcken

Till helgen kör Allsvenskan åter igång och det återstår en intensiv slutspurt under hösten med åtta matcher innan Blåvitt förhoppningsvis kan säkra ett efterlängtat SM-guld. Det blir mer om detta de kommande dagarna men här och nu tänkte jag fokusera lite på U19-laget som också har åtta tuffa matcher framför sig för att nå guld. I U19 Allsvenskans seriespel leder man den södra gruppen och här återstår det sex matcher innan de två bästa lagen spelar semifinal och eventuell final mot de två bästa lagen i den norra gruppen.


Imorgon fredag spelar Blåvitt en spännande seriefinal mot Häcken och därefter väntar även matcher mot topplagen Malmö och Mjällby. Tränare Thomas Olsson kommenterar slutspurten så här:
- Nu kommer topplagen på rad för oss och det ska bli kul att se oss spela i de matcherna. Mot Elfsborg förra veckan såg vi riktigt starka ut (seger 4-2) och det var en av årets bästa insatser.

I matchen mot Elfsborg var både Sabah Lawson och Kasim Prosper med men de kommer inte att spela imorgon. Att de var med i förra veckans match var enbart ett sätt för dem att få speltid under landslagsuppehållet enligt Thomas:
- Vi toppar inga lag för att vinna U19-matcher utan spelarens bästa går alltid före laget i vår värld. Men om Jörgen tycker att dom spelar för lite matcher framöver så kan dom spela med oss igen, vi får se.

Det blir alltså ett rent U19-lag som tar sig an Häcken och här borde Alexander Leksell och Pontus Dahlberg vara tillbaka igen efter landslagsuppdrag i olika ungdomslandslag den senaste veckan. P g a att Lemmingvallen, som U19 brukar ha som hemmaplan, inte är spelbar betyder det att man måste flytta sina hemmamatcher till olika andra ställen. Senaste hemmamatchen spelades på Bergsjövallen och imorgon spelar man kl 17.00 på Jonsereds IP.
- På Jonsereds IP får vi arenakänsla, bra naturgräs och ett arrangemang runt matchen. Jag hoppas det kommer mycket folk och tittar på framtidens A-lagspelare imorgon! avslutar Thomas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar