Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 25 september 2015

Trippeldrömmar om guld

Det är bara tre dagar kvar till nästa guldmatch med A-laget som ju möter Sundsvall hemma på måndag (11 500 sålda just nu men vi kommer att bli många fler!). Fram till dess hinner man engagera sig i ytterligare TVÅ guldstrider i  U19 och U17 Allsvenskan som båda utspelar sig på hemmaplan denna helg.

U19-laget rullar fram som en ångvält i U19 Allsvenskans södra grupp och har de senaste veckorna kört över de övriga topplagen Elfsborg, Häcken och Mjällby i tät följd. Mot Häcken var man så starka att en uppgiven Häckenmålvakt ville bli utbytt men inte fick det för sina lagkamrater. Tränare Thomas Olsson kommenterar den senaste tiden:
- Vi har haft bra resultat och prestationer sista tiden och det är härligt att se spelglädjen och arbetsviljan som finns i gruppen just nu. Spelarna längtar till nästa match och många är under stark utveckling. Pontus Dahlberg och Ibrahim Bah är två 99:or som spelat varje match i höst och gjort det väldigt bra. Hampus Dahlqvist och Richard Cindric är två andra som spelar på en annan nivå nu än när serien startade.

Aktuell tabell i U19 Allsvenskans södra grupp med fyra omgångar kvar av seriespelet
 U19-laget spelar hemma på lördag kl 13.00 i Prioritet Serneke Arena mot Landskrona och till den matchen saknas Oskar Jansson som är skadad och Pontus Dahlberg som är på landslagsuppdrag. Glädjande nog rapporterar Thomas Olsson att Martin Johansson Zanjanchi är tillbaka i fotbollträning igen efter en långvarig fotskada och siktar på att kunna spela match igen innan säsongen tar slut. Thomas aviserar följande startelva tills imorgon:

Johansson
Andersson – Bergman – Leksell – Edlund
Dahlqvist – Kindlund – Cindric – Lagemyr
Hamid - Bah

I somras befann sig U17-laget mer än 12 poäng från en slutspelsplats men har under hösten radat upp segrar och långsamt men säkert närmat sig lagen ovanför. Man har nu bara tre poäng upp till den åtråvärda slutspelsplatsen när det återstår fyra omgångar av seriespelet. Tränare Eijert Björkman säger så här om hösten:
- Vi jobbar hela tiden med fokus på prestation och har gjort så sedan slutet av juli. Vi tränar bra och mycket och det har gett resultat. Samtliga spelare jobbar hårt och förlorar vi så gör vi det mot ett för dagen bättre motstånd. Den inställningen arbetar vi med - förluster kommer alltid så det är därför bättre att lägga fokus på prestationen.

Aktuell tabell i U17 Allsvenskans södra grupp med fyra omgångar kvar av seriespelet
På söndag kl 14 spelar U17-laget hemma mot Norrköping som ligger strax ovanför i tabellen och har möjlighet att gå förbi vid seger. Även den matchen spelas i Prioritet Serneke Arena som har varit U17-lagets hemmaplan under hösten. Jag har inte hunnit kika på U17-laget under året i den utsträckning som jag hade önskat men några spelare som har varit riktigt bra i de matcher som jag har sett är bl a målvakten Tom Amos, högerbacken Anton Ocampo, innermittfältaren Viktor Nicklasson och anfallaren Olle Backman (leder den interna skytteligan).Att båda matcherna spelas i Prioritet Serneke Arena ger en möjlighet att bilda sig en uppfattning hur den arenan fungerar i matchsammanhang, ifall vi nu eventuellt kommer att spela träningsmatcher där i vinter. Så ta chansen att kolla in arenan denna helg och stötta våra ungdomslag på vägen mot SM-guld!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar