Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 26 oktober 2015

AIK - IFK Göteborg 1-2

Ja herre jävlar, i vilken ända ska man börja idag? Den känslomässiga hissen har ju åkt upp och ner de senaste veckorna och även idag blev det en berg- och dalbana utan dess like. Men efter dagens match så känns det verkligen som att hissen är på väg uppåt igen även om frågan kvarstår om den når hela vägen upp.

Blåvitt gör verkligen en kollektiv kanonmatch mot AIK där alla spelare får en hjältegloria idag. Alla slet, alla kämpade, alla sprang och ingen gav upp. Jörgen Lennartsson ska ha stort beröm för den startelva som jag inte trodde särskilt mycket på i gårdagens införrapport, den visade sig ju vara precis rätt medicin för att bjuda AIK på 2Torsk15 på deras hemmaplan.

Bland spelarna vill jag särskilt lyfta fram Sebastian Eriksson som slet föredömligt hela tiden och lyckades hålla den rätta balansen mellan kontrollerad aggressivitet och galenskap. Varken han eller någon annan av de spelare som riskerade avstängning drog på sig något kort idag vilket är mycket viktigt. Utöver Sebban måste man naturligtvis även nämna vår matchhjälte Gustav Engvall som med sina två mål och ett vasst och finurligt anfallsspel i hela matchen var helt outstanding idag!

Jaha, hur ska man nu kunna få något vettigt gjort på jobbet under resten av den här veckan i väntan på helgen? Man kommer ju bara att stirra på den allsvenska tabellen och drömma om olika scenarios. Kalmar fixade sitt kontrakt idag så då borde de ha mindre att spela för än Malmö som fortfarande krigar om potentiell Europaplats.....och vi har hemmaplan medan Norrköping spelar borta och det borde ju betyda en hel del...eller? Oj, vad mycket tankar som susar genom huvudet just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar