Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 23 oktober 2015

Dags för semifinaler

Imorgon lördag är det dags för semifinaler i U19 och U17 Allsvenskan och naturligtvis finns IFK Göteborgs ungdomar med i kampen om SM-guld i båda åldersklasserna.
  • U17-laget spelar mot Djursholm borta och i den andra semifinalen möts Elfsborg och AIK.
  • U19-laget spelar mot Kalmar hemma och i den andra semifinalen möts Djurgården och Häcken.

Om man tittar tillbaka på den gångna säsongen så har U19-laget varit med i toppen av sin serie hela tiden. I slutet av serien gjorde man ett imponerande ryck i tabelltoppen genom att i rask följd slå övriga topplag Elfsborg, Häcken och Mjällby med stora siffror. U17-laget har i sin tur fått slita hårdare för sin slutspelsplats. I somras var man tiotalet poäng efter i tabellen men har sedan långsamt men säkert jobbat sig ikapp under hösten och säkrade platsen definitivt först i sista omgången. Sammantaget kan man säga att båda våra ungdomslag har lyckats toppa formen väl inför slutspelet.

Avspark i förra söndagens U17-match mot Malmö i Prioritet Serneke Arena.
U17´s tränare Eijlert Björkman har lämnat nedanstående elva till bortamatchen mot Djursholm som spelas kl 14.00 imorgon. En ganska väntad elva där alla nyckelspelare finns på plats. Tom Amos har varit väldigt säker i målet, August Erlingmark och Viktor Olofsson maler ner allt motstånd på mittfältet och på topp hugger Olle Backman på allt och gjorde totalt 16 mål i grundserien. Elliot Bäcklund och Edvin Dahlqvist var båda riktigt bra i tisdagens final i JDM (som Blåvitt vann med 5-0) och har nog spelat till sig en plats i startelvan utifrån den prestationen. Från nedanstående startelva kommer säkert flera spelare att flyttas upp i nästa års U19-trupp.

Amos
Sirinic - Skoog - E Gunnarsson - E Dahlqvist
Bäcklund - Olofsson - Erlingmark - Nicklasson
Backman - A Gunnarsson

U19´s tränare Thomas Olsson aviserar nedanstående startelva till hemmamatchen mot Kalmar och även här återfinns många väntade namn. Bland det här lagets nyckelspelare väljer jag att lyfta fram Alexander Leksell, Rickard Cindric och naturligtvis Patrik Karlsson Lagemyr. "Paka" har ju varit en viktig anledning till att U19-laget vann SM-guld 2013, nådde semifinal i fjol och åter befinner sig i semifinal i år. Även Andreas Öhman och Isak Edlund har spelat riktigt bra senaste tiden och har förtjänat sina platser i den här startelvan.

Dahlberg
Bergman - Leksell - Kindlund - Edlund
Öhman - Cindric - Lawson - H Dahlqvist
Prosper - Lagemyr

U19´s match mot Kalmar spelas imorgon kl 16.00 i Prioritet Serneke Arena så här finns det en chans att följa laget live på vägen mot SM-final. I söndags var det drygt 200 pers som följde U17´s avgörande seriematch och den siffran borde väl kunna överträffas imorgon? Efter att alla semifinaler har spelats kommer det att lottas vilket av finallagen som får fördelen av hemmaplan. Finalerna spelas nästa helg så i den absolut bästa av världar kommer IFK Göteborg att spela TRE guldmatcher på hemmaplan då. Men riktigt där är vi inte än. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar