Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 30 oktober 2015

En gyllene helg

Imorgon börjar vad som kan bli en riktigt gyllene helg för IFK Göteborg där man har möjlighet att bli svenska mästare för både seniorer och juniorer. Detta blir kulmen på en lång och intensiv säsong som har bjudit på så många bra matcher, starka spelarprestationer och minnesvärda supporterinsatser.

Vårt A-lag sitter som bekant inte i förarsätet imorgon men måste ändå leverera en stark prestation mot Kalmar istället för att hela tiden snegla upp mot resultattavlan. Vad som händer nere i Malmö händer oavsett vad vi gör så det man ska fokusera på är den egna insatsen. Här är jag lite orolig över att våra två senaste hemmamatcher har varit riktigt svaga insatser mot GIF Sundsvall och Halmstad och jag vill absolut inte se något sådant imorgon. Vi ska köra över Kalmar från allra första sekund imorgon!
 
Jag är även tveksam inför att återigen spela 4-4-1-1 trots att det fungerade bra i måndags mot AIK. Detta var dock en match där motståndaren var beredd att gå framåt i plan och därmed öppna upp spelet och ge oss de ytor vi behövde. Mot ett Kalmar som av ren bekvämlighet inte ens behöver gå ur sin parkerade buss är jag inte lika säker på att 4-4-1-1 fungerar lika bra. Jag hade hellre startat med 4-4-2 imorgon och eventuellt fallit ner till 4-4-1-1 först när vi leder matchen med några måls marginal.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Albaek - Svensson - Rieks
Engvall - Boman

Imorgon öppnas den första korken tidigt på morgonen och förhoppningsvis kan festen fortsätta hela dagen och avslutas med champagne och inte med gravöl framåt kvällen. Jag önskar alla er änglar där ute en riktigt gyllene helg med mycket glädje och fest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar