Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 3 oktober 2015

Halmstad hemma

Fem matcher återstår av denna säsong, fyra i allsvenskan och därefter supercupfinalen. Närmast på dagordningen väntar Halmstad hemma imorgon där Göteborgspubliken verkar ha vaknat till liv igen efter en lite sömnig och glesbefolkad match mot Sundsvall i måndags. Idag var det en massiv uppslutning på den sista träningen och till morgondagens match är drygt 16 000 biljetter sålda. Det betyder att det blåvita rekordpubliksnittet från säsongen 2009 kommer att överträffas och som jag nämnde på Twitter i tisdags så är Blåvitt nu 60% större än alla övriga elitfotbollslag i Göteborg tillsammans.

Rödmarkerade siffror är aktuell biljettförsäljning den 3 oktober.
Jag brukar försöka undvika att fokusera för mycket på de andra lagens matcher men så här i slutet av säsongen är det svårt att låta bli. Jag tror inte att Norrköping kommer att tappa hemma mot Häcken imorgon utan där kan man bara hoppas på att vi vinner med större siffror mot Halmstad för att förbättra målsnittet. Däremot hoppas jag att både Malmö och Elfsborg kan vinna mot AIK respektive Helsingborg imorgon så att de fortfarande är med i kampen om Europaplatser när de ska möta Norrköping framöver, samtidigt som vår kommande motståndare AIK blir avsågade i guldstriden.

För Blåvitt handlar det om att fokusera på en match i taget och förhoppningsvis hitta tillbaka till ett bättre spel än man har visat upp den senaste tiden. Tio poäng på de senaste fyra matcherna är riktigt bra med tanke på vilka sköra uddamålssegrar vi har samlat ihop. Flera offensiva spelare är inne i djupa formsvackor och jag är väldigt sugen att peta Jakob Ankersen eller Gustav Engvall i min startelva. Även försvaret vacklade senast mot Sundsvall men det ser jag mer som en engångsföreteelse.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Aleesami
Ankersen - Albaek - Svensson - Rieks
Boman - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar