Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 5 oktober 2015

Nattsvart

Efter gårdagens fiasko kändes allt nattsvart, därav min illustrativa kortfattade matchrapport igår. Idag känns det fortfarande FÖR JÄVLIGT så egentligen vill jag inte skriva något idag heller. Men jag gör ändå ett tappert försök att få ur mig några kortfattade tankar.

Jag har ju de senaste veckorna upprepat flera gånger att vårt spel inte räcker till och att vi med nöd och näppe bärgade 10 poäng i matcherna mot Helsingborg, Hammarby, Elfsborg och Sundsvall. Igår brakade den redan rostiga blåvita maskinen samman totalt och det var både väntat och kändes samtidigt så jävla onödigt.

Jag tycker det var rätt att peta Jakob Ankersen men inte genom att göra en så stor förändring som det blev igår. Sören Rieks och Haitam Aleesami har gjort så mycket rätt ihop den senaste tiden på vänsterkanten och det blev totalt kaos när man flyttade över Rieks till högerkanten igår. Han borde ha fått stanna på vänsterkanten och om man sedan skull slängt in Sebastian Eriksson eller Martin Smedberg Dalence som högerytter kan man fundera vidare kring. Jörgen Lennartsson får ta på sig den coachmissen.

Tur och otur brukar ju jämna ut sig under en säsong och Blåvitt har haft Fru Fortuna på sin sida i många matcher med blytunga sena extrapoäng mot Häcken, Halmstad och Hammarby, Åtvidaberg och Elfsborg. Samtidigt börjar nu Olyckan samla på sig många negativa troféer i sin ringhörna med tappad tvåmålsledning mot Sundsvall, missade avgörande straffar mot Djurgården och Norrköping samt Tom Petterssons tunga miss igår. För att man ska vinna SM-guld får det inte vara så jämnt mellan dessa två ytterligheter utan man måste ha mycket mer tur än otur.

Gårdagens tifo var visserligen vackert koreografiskt men budskapet var desto sämre. Det är inte ok att en grupp självupptagna marginalsupportrar firar sig själva på föreningens 111:e födelsedag och sannolikt med finansiellt stöd från Tifofonden. Att man sedan följer upp det med ett extratifo med budskapet "Ultras can´t be stopped" och fyller halva arenan med rök och bengaler är helt hål i huvudet.

Så är allt verkligen nattsvart då? På något konstigt sätt tror jag fortfarande att nio poäng i resterande tre matcher kan räcka till SM-guld men dessvärre tror jag inte att Blåvitt kan fixa dessa poäng. Så ja, det råder fortfarande ett totalt mörker i mitt sinne.

8 kommentarer:

 1. Marginalsupportrar? De åker på varenda jävla bortamatch och är på GU från klockan sju på morgonen för att förbereda ett av de bästa tifon vi sett i år i Skandinavien. Nu kommer jag och många med mig sluta läsa din blogg. Det känns tråkigt för det har oftast varit bra inlägg här. Fram tills nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, om man lever efter devisen "våra läktare - våra regler" och konsekvent vägrar att följa IFK Göteborgs ordningsregler så har man marginaliserat sig själva, oavsett hur många goda insatser man har gjort därutöver.

   Radera
 2. Nattsvart? Bengaler lyser la upp ;)

  Skämt åsido, om jag fått erbjudandet i starten av säsongen att inför 28:e omgången ligga tvåa, två poäng bakom Norrköping och med bättre målskillnad och europaplatsen klar hade jag köpt det direkt. Faktum är att vi klarat det sportsliga målet och slagit publikrekord i år. Ser man det så är det inte så nattsvart ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att det finns människor som kan hitta det positiva även i svåra situationer. :-)

   Radera
 3. Har du koll på vem provspelaren Karim Ibrahim är som var med i U21 mot Kalmar?

  SvaraRadera
 4. Hammarby och Ellos var inga turpoäng om man ser till målchanser och spel. Annars håller jag med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man gör målen så sent som i de matcherna och målen dessutom föregås av lite flyt med domaren (Mäds dykning och Ellos uteblivna frispark) så skriver jag ödmjukt in dessa matcher på turkontot. :-)

   Radera