Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 27 oktober 2015

Tro och tvivel

När jag mentalt för mig själv försöker värdera chansen att Blåvitt på lördag ska vinna guld istället för Norrköping så landar jag i en bedömning på 33%-67% i Pekings favör. Det är definitivt en mer positiv bedömning än för bara några dagar sedan men det är samtidigt en mer negativ känsla än för två veckor sedan alldeles inför matchen mot Halmstad. Jag är fortfarande sjukt bitter över Halmstadsmatchen, så är det bara.

Om jag som ett parallellt exempel ska värdera finalen i U19 Allsvenskan som spelas kommande helg mellan Blåvitt och Djurgården så är min känsla 90%-10% i vår favör. Jag tror stenhårt på våra juniorer och garderar mig bara med några få procent för att jag inte har sett Djurgården spela live i år mer än någon match i Gothia Cup. Hur som helst ser jag verkligen med stor glädje fram emot den här finalen som spelas på söndag kl 16.00 i Prioritet Serneke Arena - här finns inga tvivel!

När det gäller avslutningen i Allsvenskan på lördag vet jag inte ännu om jag ser fram emot den, just nu våndas jag mest. Jag avundas alla omkring mig som njuter av uppladdningen inför det man kallar en guldmatch medan jag än så länge surar över att vi "bara" ska spela en silvermatch. Jag vill drömma om pyttipanna men ser än så länge mest en tom tallrik. Jag tvivlar när jag mest av allt i hela världen vill tro och jag letar desperat efter argument och tecken i skyn som kan hjälpa mig att förbättra min känsla inför lördagen.

Det kan t ex vara att Åge Hareide lovar att spela med sitt bästa lag, att Tobias Sana lovar att fixa ett guld åt Blåvitt eller att Emir Kujovic får ett nervöst sammanbrott. Jag känner att jag mentalt behöver förbättra lördagens odds till åtminstone 50%-50% för att jag ska kunna njuta något av matchen. Kanske kan en promillestinn frukost på lördag morgon fixa detta men jag hade helst viljat nå den övertygelsen tidigare denna veckan på ett mer naturligt sätt. Frågan är bara HUR?

P.S Som ett första steg att uppbåda en inre mental styrka tänker jag följa Sektion 031´s uppmaning att visa färg varje dag fram till lördagen men jag kommer att behöva mer sådant. Frågan är bara VAD?

2 kommentarer:

  1. Om du vill ha lite mer grundat tyckande så kan man räkna ut sannolikheten utifrån olika bettingbolags odds. När jag körde det på Svenska spel så blev det 49,5% chans till guld och på unibet 48,9% chans till guld. Guld till AIK ca 1,4% risk. Eftersom det var så lika så orkade jag inte löra på fler bettingsiter. Så om de som har det till yrke, gissar någorlunda rätt så är det 50-50 typ. Känns det bättre nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite bättre men bara lite. Jag behöver mer.

      Radera