Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 28 oktober 2015

Vi borde vara över 19 000 på lördag

Blåvitts marknadschef Andrej Häggblad har tidigare meddelat att maximal publiksiffra på lördag är ca 17 800 förutsatt att Kalmar FF fyller sina 500 platser. I skrivande stund står räknaren på Blåvitts hemsida på 17 258 så någonstans finns således ännu drygt 500 ej sålda eller ej räknade biljetter.

Tragiken i sammanhanget är dock att vi sannolikt hade kunnat vara över 19 000 åskådare på denna sista match om vår arena varit helt optimalt byggd. Vi vet ju att det gömmer sig fyra rader á 200 platser bakom vårt "älskade" plank på Kommandobryggan, dvs totalt 800 platser. Vi vet även att det saknas stolar på rad 14 på södra kortsidan (200 platser) och att sektion C1 (70 platser) har trollats bort. Sannolikt har man även spärrat stolarna på rad 1 på södra kortsidan vilket ger ytterligare 200 tomma platser.

Inga stolar på rad 14, sannolikt ej använda stolar på rad 1 och en tom sektion C1 kommer att möta oss på lördag. Bortaläktaren kommer förhoppningsvis vara mer välfylld.
Det är naturligtvis väldigt frustrerande att ha så mycket outnyttjad kapacitet på Gamla Ullevi och det känns som att vägen är stängd för att kunna diskutera hur man ska kunna öka kapaciteten framöver. Snarare verkar utvecklingen gå åt andra hållet där nu även Levande Sittplats (enligt hörsägen så jag vet inte detaljerna) ska bli av med sina sittplatser på rad 1. Och den som såg de enorma ytorna med tomma stolar som omringade vår klack på Kamratvallen i måndags blir ju orolig över vart vi är på väg.

Så istället för att slå den nuvarande rekordsiffran på Gamla Ullevi så får vi sikta in oss på att förhoppningsvis nå tredjeplatsen eller fjärdeplatsen i rekordlistan nedan. Det förutsätter dock att alla verkligen kommer på matchen då det de senaste dagarna har varit en hel del diskussioner kring den andrahandsförsäljning som pågår, ibland till rena ockerpriser. Jag är glad att Blåvitt har gått ut med ett klargörande meddelande hur man ser på detta.
 • 18 276 - Djurgården 2009
 • 17 947 - Gais 2009               
 • 17 851 - Elfsborg 2009         
 • 17 683 - ÖIS 2009              
 • 17 233 - AIK 2009 

P.S Nu har jag för övrigt förlängt mitt årskort inför säsongen 2016 och känner mig väldigt nöjd med det. Jag har förmånen att stå på en plats på Levande Sittplats där jag har roliga och trevliga människor omkring mig i samtliga fyra väderstreck. Hoppas ni också förlänger era årskort!

P.P.S Nu har jag även köpt en biljett till söndagens Futsal-premiär kl 19.00 mot Skoftebyns IF i Prioritet Serneke Arena. Jag vet fortfarande inte om jag gillar Futsal men jag vet att jag kommer att vara i hallen alldeles innan för att se vårt U19-lag vinna SM-guld. Och då kan man ju lika gärna gå all in och kolla även på det här.

3 kommentarer:

 1. Bra skrivet! Blir så trött på den arenan. När skiten ska rivas är jag den första som står med en spade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta med en yxa och en skiftnyckel istället så river vi planket och monterar fler stolar på plats. :-)

   Radera
 2. Sanslöst att arenafrågan kan skötas så dåligt, detta fuskbygge borde få ännu fler rubriker i media och granskas ännu hårdare för det här är verkligen inte okej.

  SvaraRadera