Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 1 november 2015

Dagens SM-final i U19 Allsvenskan

Idag avslutas den blåvita ungdomssäsongen med en spännande SM-final i U19 Allsvenskan kl 16.00 hemma i Prioritet Serneke Arena. Motståndare är Djurgården som har skrivit den här intressanta inför-artikeln om sitt lag till den här matchen.

För Blåvitt blir det här kulmen på en riktigt stark ungdomssäsong som ändå innehåller några frågetecken inför framtiden. Rent prestationsmässigt är det urstarkt att gå till slutspel i både U19 och U17 Allsvenskan, det var vi det enda laget i landet som lyckades med. Framför allt U17-laget utveckling förtjänar att lyftas fram för utöver den rent sportsliga prestationen så har tränarteamet de senaste åren lyckats få en mycket högre professionell nivå på spelarutbildningen. U17 utbildar ett flertal spelare varje år (7-9 st i genomsnitt) som lätt kan slussas upp till U19 och ur årets U17-trupp borde spelare som t ex August Erlingmark, Isak Skog, Olle Backman, Viktor Nicklasson, Viktor Olofsson, Anton Ocampo, Filip Sirinic och Ellott Bäcklund vara några av uppflyttningskandidaterna.

I U19-laget är det nu slut på junioråren för 1996:orna Patrik Karlsson Lagemyr, Jakob Bergman, Martin Johansson Zanjanchi, Kevin Andersson, Adnan Saltagic och Viktor Edvardsen. Av dessa är det framför allt Lagemyr som kan hoppas på ett seniorkontrakt hos Blåvitt och det kan även finnas en viss chans för Zanjanchi att få det. När Mats Gren värvade Viktor Sköld som fjärdeforward så stängde han dock dörren för Viktor Edvardsen och här finns ett av mina frågetecken inför framtiden. För samtidigt som länken mellan U17 och U19 har blivit starkare de senaste åren så känns det som att länken mellan U19 och A-laget har blivit svagare. Mats Gren och Jörgen Lennartsson har ett stort ansvar att skapa bättre förutsättningar för våra unga spelare i praktiken och inte bara i vackra ord.

Blåvitt redovisade sin trupp till dagens match redan i fredags och här är det glädjande att Oskar Jansson är tillbaka igen efter några veckors skadeuppehåll. Han har varit given i startelvan under året men får kanske ändå börja på bänken idag. Sannolikt startar Blåvitt med samma elva som besegrade Kalmar med 5-2 i semifinalen förra helgen och förhoppningsvis kommer guldet hem till Göteborg idag!

Dahlberg
Bergman - Leksell - Kindlund - Edlund
Öhman - Cindric - Lawson - H Dahlqvist
Prosper - Lagemyr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar