Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 1 september 2010

En transfer till idag i Göteborg

I skuggan av Gustav-affären så har det genomförts ytterligare en större transfer i Göteborg idag. Vid dagens möte i Kommunstyrelsen så klubbades nämligen förslaget att överföra Gamla Ullevi från Higab till GotEvent. Jag är dock osäker på om detta även måste klubbas av Kommunfullmäktige innan beslutet helt träder i kraft.

Nu får Ullevi en professionell ägare som förstår evenemang istället för en ren fastighetsägare som inte ser skillnad på Gamla Ullevi och en hyreskasern i förorten. Som jag tidigare har skrivit så innebär detta sannolikt även en förändring i alliansklubbarnas ambitionsnivå kring arenadriften.

3 kommentarer:

 1. Det formella beslutet måste tas i KF, även om det rent politiskt redan är klart. Nästa fullmäktigemöte är nästa torsdag, så det är möjligt att det kommer upp då.

  Har du ngn mailadess man kan nå dig på, förresten?

  /M

  SvaraRadera
 2. Mmm, alla partierna var ju eniga om beslutet idag så KF blir bara ren formalia.

  Jag är dock lite nyfiken på vad tilläggsyrkandet från S och Mp innehöll som man voterade om. Protokollet har ju inte lagts ut ännu från mötet.

  PM:a mig via Svenskafans.

  SvaraRadera
 3. Tilläggsyrkandet berörde bara Rambergsvallen, att ge idrotts- o föreningsnämnden uppdrag att tillsätta en projektgrupp för att utreda alternativa placeringar för friidrotten.

  Finemang, jag återkommer den vägen då.

  SvaraRadera