Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 23 september 2010

Mera reklam

I samband med Gaisderbyt räknade jag reklamskyltarna inne på Gamla Ullevi och kom då fram till att det fanns 71 uthyrningsbara reklamplatser. Under gårdagens besök på Borås Arena fick jag i pausen lite tid att över en blaskig korv och lättöl fundera lite mer kring detta.

Efter lite eftertanke så tror jag nu att bara den rörliga reklamskylten tillhör det allsvenska tv-avtalet medan alla fasta platser hyrs ut av arenaägaren. Jag baserar detta på att det sitter för många små lokala företagsskyltar här för att det ska vara rimligt att allsvenskan har skrivit avtal med dem. Detta innebär således att det finns 104 uthyrningsbara reklamplatser på Gamla Ullevi idag i enlighet med bilden nedan.


Vi har dock en del att lära av Elfsborg för på Borås Arena hittade jag hela 218 reklamplatser förutom de fyra hörnpelarna som ju också har en del reklam. I princip alla reklamplatser var dessutom utsålda. Det såg lite plottrigt ut på vissa ställen med all reklam så tätt men samtidigt blir man lite imponerad över antalet.

Av detta kan man dra slutsatsen att det finns potential att sälja mycket mer reklam på Gamla Ullevi än vad som sker idag! Dels skulle man kunna skapa många flera reklamplatser (det saknas t ex helt reklamplatser på nivå 1 på den västra sidan) och dels skulle man kunna sälja ut fler av de befintliga reklamplatserna som står tomma idag. Jag börjar förstå att IFK Göteborg ser en potential i detta som Gamla Ullevi AB och Higab aldrig kommer lyckas att utnyttja...

2 kommentarer:

  1. Låter lovande, bra jobbat!
    Blåvitt måste lära sig att ta betalt också. Jag drev ett pyttelitet företag i Gbg för 10 år sen, och då fick man erbjudande om att få sitt företagsnamn på en skylt vid Isladan (tror jag, eller nåt liknande). Liten liten pytteskylt, men ändå. Det skulle de ha 500:- för. Självkostnadspris, typ. Som sagt, hoppas de lär sig ta betalt!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Det är skillnad på blåvitt för 10 års sedan och blåvitt idag.

    SvaraRadera