Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 24 september 2010

Jämförelse av olika sponsorpriser

Alla svenska elitfotbollsklubbar arbetar ju stenhårt med att sälja exponering och arrangemang till potentiella sponsorer och fantasin är oändlig hur man grupperar sina sponsorpaket för att nå max effekt. Tyvärr för oss nyfikna så är ofta prisnivåerna för olika produkter hemliga och man förväntas kontakta klubbens marknadsavdelning för offert. Vissa föreningar har dock släppt på hemlighetsmakeriet och redovisar öppet priserna för sina sponsoraktiviteter.

Nedan bifogas en sammanfattning av de priser jag hittade vid en första översiktlig sökning på Google där jag även tog med det jag hittade hos Frölunda Indians. Jag hoppas kunna komplettera denna lista löpande med fler klubbar och fler prisuppgifter och är MYCKET tacksam för tips och länkar till andra klubbars prislistor. Om inget annat anges så är det angivna priset kostnaden per säsong.

4 kommentarer:

 1. Menar att det kostar 250 000 att dressa apornas bollkallar?

  SvaraRadera
 2. Anonym 22:46.
  Yes, det kostar 250 tkr för en säsong:

  http://www.dif.se/pdf/bollkallar.pdf

  SvaraRadera
 3. Jakebox;
  Du som alltid kommer med otroligt interessant läsning kring ekonomiska frågor när det gäller Blåvitti. Kan du inte komma fram med vad det skulle kosta och få grassmaster i den otroligt dåliga mattan på gamla? Bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Håller med, jävligt intressanta inlägg på senaste...

  SvaraRadera