Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 12 oktober 2010

Arbetet inför 2011 har börjat!

Efter att Håkan Mild i veckan förlängt kontrakten med Jakob och Sella och skrivit ett nytt seniorkontrakt med Kamal känns det som att arbetet med att forma spelartruppen inför 2011 är i full gång!

  • Den blåvita spelartruppen består just nu av 24 spelare varav en (Tuomo) är utlånad. Större än så bör knappast spelartruppen vara.
  • Genomsnittsåldern i truppen är knappt 24 år där 5 spelare är under 20 år och 5 spelare är över 30 år.
  • Den genomsnittliga kontraktslängden på spelarna i truppen är 24 månader och tittar man enbart på spelarna under 25 år så är den genomsnittliga kontraktslängden 27 månader. Håkan Mild jobbar således mycket aktivt med att förvalta och utveckla spelartruppen. Lyckas Mild även få till en förlängning med nyckelspelaren Sebastian Eriksson? Jag har ju tjatat om det ända sen jag började blogga i höstas.
  • Tre spelare, Niclas Carlsson, Petter Björlund och Erik Dahlin har kontrakt som går ut efter denna säsongen. Hur resonerar egentligen Mild där? Dags att leta efter en ny andremålvakt? Är Niclas allroundförmåga och goda humör tillräckligt för att ge honom en kontraktsförlängning? Ska Petter få en chans till att bevisa något?
  • Kommer det att finnas plats för att flytta upp ytterligare någon junior förutom Kamal eller låter man Atashkadeh, Allansson, Andersen, Strömberg m fl få fortsätta utvecklas inom juniortruppen ett år till, fast med generös träningstid ihop med A-laget?
Det är svårt att spekulera hur Håkan Mild och tränarna tänker kring ovanstående frågor men några gissningar vågar jag mig på. Efter att ha konsulterat såväl miniräknaren, spåkulan och kaffesumpen så tror jag bland annat...

...att Ragnar Sigurdsson säljs i vinter!

...att Karl Svensson lämnar truppen i vinter då han bevisligen inte ingår i tränarnas planer!

...att Tuomo Turunen kommer tillbaka efter utlåningen för att försöka slå sig in i startelvan igen!

...att Niclas Carlsson får en kortare kontraktsförlängning (1-2 år)!

...att Erik Dahlin får en kortare kontraktsförlängning (1-2 år)!

...att Petter Björlund inte får en kontraktsförlängning!

...att Mild just nu är helt nöjd med sin anfallsbesättning och att det således dröjer ytterligare ett tag tills William Atashkadeh får sitt seniorkontrakt!

...att någon av Joel Allansson eller August Strömberg blir nästa junior som får ett seniorkontrakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar