Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 31 oktober 2010

Bara sittplatser på Gamla Ullevi?

På en så udda plats som Barabens chattbox hittade jag en kommentar idag som fick mig att fundera lite - borde man inte installera stolarna även på de nedre kortsidorna på Gamla Ullevi och göra om dessa sektioner till sittplats?

Visst ser det bättre ut med sittplatser även på nedre kortsidan?


Jag vet att det är heta diskussioner kring ståplats/sittplats men ska man vara realist så gapar de här sektionerna som oftast helt tomma och det ser helt ödsligt ut både på tv-bilder och i verkligheten med grå tom betong. Sittplatser på kortsidan hade sett mycket mer inbjudande ut och säkert lockat lite extra publik om man behöll samma låga pris som idag.

Gamla Ullevi har en officiell publiksiffra på 18 800 vid blandat sittplats/ståplats och 16 700 vid bara sittplatser på arenan. Tittar man på Blåvitts publiksnitt det här året så skulle endast derbyt mot Gais ha drabbats negativt men under en sådan match skulle man nog kunna montera bort stolarna och återställa ståplatserna.Publik drar bevisligen mer publik och ju mer fullsatt en arena upplevs desto fler besökare får man framöver. Jag skulle verkligen vilja testa detta under 2011 för att få känslan hur Gamla Ullevi upplevs som en "all-seater"!

2 kommentarer:

  1. Vill inte ta bort ståplats. Men skulle gärna vilja ha en all seater på GU. Är ju bara och köra som vi kör idag. Kombiläktare i klacken och sittplats på resten. Why not??

    SvaraRadera
  2. Anonym 21.08:
    Klart klacken ska fortsätta stå på sin kombiläktare! Fast i formell mening räknas ju klackens sektion som sittplats där stolarna är fastlåsta i uppfällt läge.

    SvaraRadera