Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 3 november 2010

Taxi for Maicon

Gareth Frank Bale föddes den 16 juli 1989 och växte upp i Cardiff i Wales. Som ung tränade han såväl rugby, hockey och långdistanslöpning men det var i fotbollen han var som bäst. 2005 blev han juniorproffs i Southhampton och 2007 värvades han av Tottenham.

Bales två första år i Tottenham var allt annat än framgångsrika. Förutom en längre skadeperiod under säsongen 2007/2008 gjorde han sig känd som en jinxad spelare - det tog mer än två år sedan han anslöt till Tottenham innan han fick vara med och vinna en Premier League match. Bale har en mindre smickrande rekordsvit på 24 Premier League matcher i rad utan vinst. Säsongen 2009 började det dock vända och under vintern 2009/2010 erövrade han en permanent plats i startelvan genom hårt arbete och bra spel.


Sedan dess har Bale gått från klarhet till klarhet. Killen har en superfysik som gör att han springer lika fort i första minuten som i den 89:e och han har en grym acceleration från stillastående och bra bollkontroll som gör att han ofta kan ta sig förbi sin motståndarback. Vänsterfoten är känslig och levererar både bra inlägg och frisparkar medan skottet skulle kunna vara lite hårdare. Bale är från början vänsterback men det är främst som vänsterytter som han har fått stora starka högerbackar att börja gråta och begära syrgas i halvtid.

Gareth Bale har kontrakt med Tottenham Hotspur till 2014 men redan nu på lördag ska han plåga en ny högerback. Rubriken i det här inlägget syftar förresten på den retfulla sång från Tottenhams fans som Inters högerback fick höra igår efter att han blivit rundad för sjuttioelfte gången av Bale.

3 kommentarer:

 1. Hej
  Får man fråga varför i hela helvete du skriver om ett lag från land lång bort hela tiden?
  Är du från london eller varför är det så himla intressant?

  SvaraRadera
 2. Det enkla svaret är väl för mitt höga nöjes skull och att jag har hållit på Spurs så pass länge att de förtjänar några rader emellanåt.

  Varför frågar du förresten? Gillar du inte Spurs? :-)

  SvaraRadera
 3. Jag får lite Mühlegg-vibbar av Bale. Jag har aldrig sett en fotbollsspelare ha en sån kondition förut. Att ha en formtopp är en sak, men då brukar man snarare befinna sig i zonen vad gäller lyckade dribblingar, nedtagningar, skott och målförmåga.
  Han är i en formtopp vad gäller fart och kondition.

  Det borde inte vara möjligt att plötsligt kunna lägga bollen på ena sidan och rycka förbi på andra i CL mot Maicon. Så stor är inte skillnaden mellan spelares fysik vanligtvis.

  Att Theo Walcott gör det, det är en sak för han har alltid haft sin snabbhet. Men inte ens han orkar göra det hela matchen.

  Den enda jag kommer ihåg som jag sett ge järnet en hel match på det viset tidigare är Elmar på Valhalla i vårvintras. Jag var övertygad om att han bara skulle spela första halvlek, så som han sprang. Men han höll ut hela matchen. Men han var långt ifrån lika överlägsen som Bale.

  SvaraRadera