Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 12 december 2010

Reflektioner kring 2011 års allsvenska spelprogram

Det preliminära allsvenska spelprogrammet för 2011 släpptes häromdan och även om alla matcher ännu inte har spikats så kan man ändå göra några reflektioner och planera lite inför den kommande säsongen.

- Allsvenskan börjar redan helgen 2-4 april och avslutas den 23 oktober. Jag hade gärna skjutit på hela spelschemat två veckor för att hinna få mer vårvärme i luften och mer grön färg på gräset.

- Blåvitt börjar hemma mot Örebro vilket ger ett perfekt läge att ta ner förra årets överraskningslag på jorden igen och visa William hur fel han valde.

- Att möta Häcken redan i andra omgången är ingen hit. De två senaste åren har ju tidiga matcher mot Röva "förstört" säsongen och jag hoppas verkligen inte det sker igen.

- Tack och lov att det är bortamatch under påskhelgen då man har annat inplanerat där. Ett jävla oskick att lägga matcher under en sådan långhelg om ni frågar mig - den enda match jag har missat hittills på Gamla Ullevi är just glad-påsk-matchen mot Djurgården 2009.

- Hemmaderbyt mot Gais är inlagt söndagen den 8 maj kl 16.30. Konstig tid då jag trodde att den typen av derbyn alltid låg på vardagar. Det är ju årets säkraste publikmatch både när det gäller privatpersoner och sponsorer men söndagar brukar inte vara en bra dag att köra sponsoraktiviteter på.

- Bortamatcher mot Helsingborg och Elfsborg i början av augusti när man har semester, det kan bli trevliga soliga resor då nu när vi inte har något europaäventyr att se fram emot. Resan söderut kan väl ändå betraktas som utlandsresa och det borde vara obligatorsikt att ta med sig passet!

Inga holländska öltorg under sommaren 2011 (bilden ovan
är från Alkmaar) men kanske kan en utlandsresa till
Helsingborg den 31 juli skapa lite Europakänsla?


- Kalmars nya arena vore verkligen kul att se men den bortamatchen ligger i näst sista omgången runt den 16 oktober. Får verkligen hoppas att vi spelar om guld då så att en bortaresa känns motiverat.

- Vi avslutar säsongen hemma mot Malmö FF vilket är en tuff match om man är inblandad i en nervös guldstrid. Det var dock verkligen en oväntad lyx att både få börja och avsluta säsongen på hemmaplan.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att vi kan byta plats på Halmstads matcherna.

    SvaraRadera
  2. Ja, en Tylösandsresa är mycket roligare i juli än i maj.

    SvaraRadera