Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 20 januari 2011

Hur mår Blåvitt - 20 januari 2011A-laget
Värvningen av vänsterbacken Logi Valgardsson samt en stabil 4-1 seger mot Jönköping Södra har gett laget en positiv start på säsongen. Adam Johansson, Sebastian Eriksson och Tobias Hysén gör bra ifrån sig på landslagets vinterturne där särskilt Seb gjorde en start insats mot Botswana igår. Rehaben för de flesta skadade spelare i truppen går riktigt bra även om Robins många bakslag oroar lite. Nu ser vi fram mot Copa del Sol!

Juniorlaget
Förlusterna av bl a David Johansson, Robin Alnäs och Joel Allansson (som ju tränar permanent med A-laget) är kännbara och det ska bli särskilt intressant att se hur Eilert kommer att formera innermittfältet. Enda värvningen hittills är anfallstalangen Sebastian Hedlund som dock ansluter först till sommaren.

Kansli
Efter ett triumfartat presenterande av den nya Kamratgården så kom ett mer dystert besked att det inte blir någon Clean Court under 2011. Det känns dock som att vår föreningsledning inte gräver ner sig för mycket över detta utan fortfarande arbetar offensivt och framtidsinriktat. Den nya Änglagårdsskolan med sin stora inomhushall är ett mycket spännande projekt som kommer att gynna Blåvitt.

Ekonomi
Det mesta tyder väl på ett relativt neutralt årsresultat för 2010, annars har föreningen lyckats dölja vissa överraskningar väl. Blåvitt börjar det nya året offensivt genom att lägga ut några miljoner på vår nya islänning. I år kommer dessutom föreningen att ha stora kostnader för den nya Kamratgården och det ska bli intressant att följa hur man tänker lösa finansieringen av denna - eget kapital, banklån och/eller transferintäkter.

Supportrar
Alltid Blåvitt har börjat 2011 starkt med bl a en omfattande träningsrapportering medan Baraben har börjat det nya året i lite mjukare tempo. Årskortsförsäljningen ligger hittills under tidigare års försäljning och fortfarande finns det lite negativa tongångar hos en del fans efter förra säsongen. Gårdagens usla beteende i Elmiahallen är dock det som till slut avgör att betyget hamnar på en lägre nivå.

Tidigare genomförda betygsättningar hittar ni här.

2 kommentarer:

  1. Varför nämna kritik mot föreningen som något negativt? Att folk inte står bakom allt som sker inom klubben ser jag som ett sundhetstecken...

    SvaraRadera
  2. Ja, kritik är nyttigt för alla verksamheter. Men det är en viss skillnad mellan konstruktiv kritik och rent gnäll och jag tycker ibland vi har lite för mycket av det sistnämnda.

    SvaraRadera