Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 7 januari 2011

När förlängde egentligen Seb?

Efter att både Håkan Mild (via Sportsday) och Sebastian Eriksson själv (via Alltid Blåvitt) sagt att han har kontrakt över 2012 får man ju utgå ifrån att det är sant. Verkligen ett skönt besked som stillar en del av min tidigare oro.

Men raskt dyker en rad nya frågor upp. Det första seniorkontraktet skrevs ju 2007 och var på fyra år. 2011 är den uppgift om kontraktets sluttid som finns på de flesta sajter på nätet (se exempelbilder nedan). Så när skrev Seb under sin förlängning? Varför förlängde han bara ett år när man normalt brukar förlänga för längre tid? Varför har inte Blåvitt kommunicerat ut det? Eller har föreningen gjort det på något sätt som undgått alla vakande blåvittintresserade ögon som finns på nätet?

Alla tranfersajter tror fortfarande att Seb bara har kontrakt över
2011.
Att Seb har kontrakt över 2012 istället för 2011 betyder att Blåvitt får fullt betalt om han lämnar någon gång under 2011. Att kontraktet bara gäller över 2012 betyder också att Seb har större möjlighet att "tvinga fram" en försäljning under 2011 samtidigt som han vet att han har "gjort rätt för sig" gentemot föreningen. Och jag tror nog de flesta inser att Seb kommer att vara redo för nästa steg i sin karriär under 2011. Så när genomfördes egentligen denna, för alla parter, mycket smarta kontraktsförlängning?

1 kommentar:

  1. Reagerade också på detta, känns dock bra att det var 2012 istället för 2011.

    Nu är det bara att invänta vad som händer med Ragge och Adam.

    SvaraRadera