Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 14 januari 2011

Rävspel eller hjärnsläpp?!

Tottenham Hotspur har ju under lång tid planerat för en nya arena och grundtanken har varit att bygga den nya arenan strax norr om befintliga White Hart Lane. Man har målmedvetet och mödosamt kämpat sig igenom de byråkratiska stadsplaneringskvarnarna och har nu nästan alla tillstånd som krävs för en byggnation.

När Tottenham i höstas startade upp ett alternativt arenaspår blev därför förvåningen stor hos många, inklusive undertecknad. Tottenham anmälde då sitt intresse att få ta över Londons nybyggda olympiska arena efter OS 2012. Att denna arena ligger i West Hams del av London och att West Ham själva har anmält sitt intresse för arenan har gjort frågan aningen infekterad. Och när nu Tottenham i dagarna dessutom meddelar att man har för avsikt att montera ner den nybyggda olympiska arenan (byggd för 5,5 miljarder SKr) och bygga en helt ny fotbollsarena där så börjar det snurra lite i mitt huvud. Vad fan är det som egentligen pågår?

Att Tottenham har varit missnöjda med hur deras ansökan för den egna arenan har hanterats har lyst igenom emellanåt. Staden London har hela tiden försökt mjölka Spurs på så mycket pengar som möjligt genom att kräva att klubben ska bygga om tunnelbanestationer och restaurera historiska byggnader mm för att få sitt planeringstillstånd. Vid någon punkt under resan blev alla dessa extra pålagor så kostsamma att klubben seriöst började titta på den olympiska arenan som en alternativ lösning. En av Tottenhams arenaansvariga uttrycker det som att it would be an easier and cheaper solution for Tottenham to go to the Olympic Stadium rather than redevelop its ground White Hart Lane, as the club would spend about the same but get more for its money.

Att Tottenham ens har övervägt att lämna White Hart Lane och sin nuvarande plats i London har dock retat upp fans och lokalboende rejält. Jag skulle själv bli grymt besviken om det skedde. Det återstår nu att se om allt detta verkligen är ett realistiskt scenario eller om det bara är rävspel på hög nivå från Tottenham Hotspur för att få bättre villkor för det planerade nybygget vid White Hart Lane...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar