Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 18 januari 2011

Vad ska detta vara bra för?

Säsongens första startelva är presenterad och jag blir inte klok på vad Joel Allansson gör på högerbacksplatsen.
 • Joel är ju inte back och kommer dessutom att ha Sana framför sig som inte är världens bästa hemjobbare.
 • Det finns minst två spelare på bänken, Azulay och Faltsetas, som har större kompetens, vana och nytta av att spela högerback.
 • Det finns inga offensiva bytesalternativ på bänken vilket det hade funnits om Joel börjat där och t ex bytt av Sana eller Bärkroth på endera kanten i andra halvlek. Joel behöver ju främst speltid som mittfältare!
 • Barabens skämtsamma decemberinlägg får plötsligt en ny mer seriös betydelse.
Bortsett från denna filosofiska utläggning hoppas jag naturligtvis att Blåvitt vinner och att alla presterar superbra, inklusive högerbacksvikarie Allansson!

2 kommentarer:

 1. Det är nog bara ett test. Sedan har det väl varit en del skadeproblem på en del spelare och kanske därför vill ta det lite lugnt?

  Dom vet nog vad dom gör..

  SvaraRadera
 2. Njaaa, jag är inte helt övertygad.

  Det finns 4 backar på bänken och en defensiv mittfältare som spelat högerback tidigare. Ändå väljer man den enda tillgängliga rena mittfältaren (Joel kan ju spela både ytter och innermitt) som högerback.

  Det ska bli spännande imorgon att se hur JO genomför sina eventuella byten. :-)

  SvaraRadera