Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 6 februari 2011

Fartränder?

Gareth Bale har i många matcher setts bära smala remsor med tejp i olika färger på benen och jag har länge funderat över vad det ska vara bra för.


Tydligen är detta en s k kinesiotape som ursprungligen utvecklades av en japansk kiropraktor, Kenzo Kaze, på 70-talet. Efter OS 2008 har tejpen börjat användas i allt större utsträckning av olika elitidrottare, däribland Gareth Bale. Genom att tejpa olika delar av kroppen kan den här tejpen ge stöd och stabilitet till leder eller muskler utan att påverka kroppens rörlighet.

Tejpen används oftast för att behandla skador men kan även användas i förebyggande syfte. Gareth Bale som har en explosiv löpstil använder säkert tejpen för att minska risken för olika muskelskador. Kanske även något för t ex Tobias Hysen att prova?

3 kommentarer:

  1. Eller som man säger på engelska... Fartstripes =)

    SvaraRadera
  2. Har för mig jag har sett Tobbe använda sådan tejp redan, men kanske vore något att använda på heltid för hans del...

    SvaraRadera
  3. Även Seb har ju haft en del problem med muskelbristningar emelllanåt så det kanske vore nåt för honom också.

    SvaraRadera