Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 19 februari 2011

IFK Göteborg - Landskrona BoIS 0-2

Lite lagom kallt på Valhalla idag där solen, långkalsonger och dubbla strumpor hjälptes åt att hålla den värsta kylan borta. Spelet värmde tyvärr inte lika mycket matchen igenom även om det började bra den första halvtimmen.
 • Roligt att se Dyrestam och Söder från start igen och särskilt Dyrestam kan vara relativt nöjd med sina 90 minuter. Han var följsam i sitt markeringsspel och spelade lugnt och tryggt.
 • Pär började matchen bra och var stark och rörlig i boxen. Det var just på en löpning i boxen som han tacklades omkull och skadade foten så att han fick utgå. Det såg inte alltför allvarligt ut så förhoppningsvis är han tillbaka i träning inom några dagar.
 • Söder började matchen bra på vänsterkanten där han var aktivt inblandad i passningsspelet på mittfältet och flera gånger sökte sig in i mitten. När Pär gick ut skickades han dock upp på topp och var väldigt osynlig resten av tiden han spelade.
 • Sana har ett stort självförtroende just nu och försöker hela tiden hitta kreativa lösningar. Idag körde han dock ofta fast på ett stabilt skånskt försvar.
 • Valgardsson har en hel del kvar att bevisa. Även om han har en bra vänsterfot så var försvarsspelet och hans offensiva löpningar alldeles för svaga idag.
 • Selakovic & Lund började matchen bra på högerkanten och fick in en del inlägg och hade även några fina dribblingsräder in i straffområdet. Ju längre matchen led blev deras aktioner allt mer plottriga och ineffektiva och båda såg trötta och sega ut på slutet. Svårt att vara fysiskt på topp efter längre rehabperioder kanske?
 • Allansson fick ca 25 minuters speltid men gjorde inget större avtryck. Han låg relativt lågt på det defensiva mittfältet och fokuserade mest på att leverera säkra passningar. Ligger man under med två mål och supportrarna är lite griniga är det ju inte lätt för planens enda junior att visa sig på styva linan.

Nu fär man hoppas på en toppad startelva mot Odense nästa lördag, kanske något sånt här:

Sandberg
Johansson-Sigurdsson-Svensson-Dyrestam
Eriksson-Johansson
Sana-Drugge-Bjarnasson
Hysén

2 kommentarer:

 1. Jag är imponerad av hur positiv du orkar hålla tonen. Själv ruttnade jag fullständigt på Blåvitt.

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Det känns alltid surt att förlora men man får sätta in matchen i sitt sammanhang. Det är fortfarande 1½ månader kvar till premiären och idag ställde vi upp med 5 killar i startelvan som just kommit tillbaka från längre rehabperioder. Vi vilade dessutom idag 7 spelare som är mer givna i startelvan.

  Visst borde dagens lag ändå slå Landskrona men det är små marginaler ibland. Domaren berövade oss en straff i första halvlek och Landskrona straffade oss lite senare med en snabb kontring.

  Shit happens, bryt ihop och kom igen, ny friska tag och diverse andra uppfriskande floskler som man kan använda sig av... :-)

  SvaraRadera