Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 5 april 2011

Ett riktigt bra försök

Efter att ha funderat, värderat och jämfört lite får jag tyvärr meddela att vi inte fick en ny listetta igår men det var riktigt nära. Jag hoppas att vi får se ett nytt försök i hemmamatchen mot Helsingborg eller i vårderbyt mot Gais för mitt löfte om öl till tifogruppen kvarstår!

Redan i ett inlägg i september förra året skrev jag vad jag vill se för att ett tifo ska falla mig helt i smaken. Jag bifogar dessa tre krav igen nedan samt min uppdaterade tifolista.
  • Tifot ska vara visuellt kompakt och utan luckor och glesa partier.
  • Tifot ska ha en bra sammansättning av färger och ha bra kontrast.
  • Tifot ska ha ett kraftfullt budskap, antingen i form av text eller som bild.

1. Gais 2009
Ett kompakt tifo med bra budskap. Lite synd bara att det täcker så liten del av klackläktaren.


2. Örebro 2011
Ett tifo med känslomässigt starkt budskap men där de tunna plastremsorna på underdelen drar ner helhetsintrycket lite. Det är svårt att designa tifos på vår delade klackläktare men Bebbenduken visar dock att det går.


3. Gnhiet 2009
Ett energiskt tifo med ett mycket starkt budskap. Roligast är Lagrells min ca 1:25 in i filmen när han inser att det kommer att luntas på en arena som han befinner sig på.


4. Djurgården 2009
Ett ambitiöst tifo med bra färger som hade målsättningen att täcka hela klackläktaren. Tyvärr drabbades det av lite skadegörelse dagarna innan match så det nådde inte riktigt upp till full potential. En given etta annars!


Utom tävlan - Elfsborg 2009
Levande Sittplats tifo med gräs och uppblåsbara får är värt ett litet hedersomnämnande. Det enda som saknades var en pappfigur av en traktor eller en skördetröska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar