Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 27 april 2011

Funderingar kring 4-3-3

Jag har i flera tidigare inlägg kritiserat vårt nuvarande 4-2-3-1 system för en rad brister och utmålat det som orsaken till våra spelmässiga idéfattigdom. Jag är övertygad om att vi måste byta system och jag har tidigare funderat lite kring 4-4-2 samt 4-1-4-1.

Ett ytterligare alternativ till dessa uppställningar skulle även kunna vara att spela 4-3-3. I praktiken handlar det ju "bara" om att placera våra nuvarande yttrar högre upp i banan som forwards och på tremannamittfältet handlar det om att få en bra kombination av defensiv kraft och offensiv kreativitet. En 4-3-3 uppställning med nuvarande trupp helt frisk skulle kunna se ut så här.

Selakovic skulle vara ett intressant alternativ på det nya innermittfältet med bra bollkontroll, passningar och inlägg. Tidigt byte i andra halvlek krävs dock för honom. Potentiella bytesalternativ på innermittfältet blir främst Sana, Elmar, JJ och TO.

I anfallet skulle Robin, Pär och Tobbe ge en farlig mix av speed, teknik och kraft. Potentiella bytesalternativ i anfallet blir främst Bärkroth, Sana och Stiller (bara central position) men under säsongens gång förhoppningsvis även Kamal.

2 kommentarer:

 1. Väldigt intressant uppställning. För att klara defensiven hade det kanske varit bättre att ersätta Sella(som kanske ha gjort sitt i Blåvitt) med Sebbe och sätta JJ på den mer defensiva rollen.

  TO skulle nog också kunna bli riktigt intressant på Sellas plats.

  Anfallet ser toppen ut. Bara det att Pär aldrig kommer att ha det som krävs för att vara en central anfallare i IFK Göteborg. En teknisk anfallare med mycket bra målsinne är ett måste för Blåvitt. Mild måste börja leta och ledningen måste vara beredda att punga upp några millar.

  Forza Blåvitt! Alla sjöng nu högt som fan mot gajs!

  SvaraRadera
 2. Pär är bättre än man tror. Omgiven av två snabba tekniska ytterforwards tror jag han skulle kunna bli riktigt vass där framme.

  Och visst kan man variera uppställningen på innermittfältet beroende på dagsform och vilket motstånd man möter.

  SvaraRadera