Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 14 april 2011

Jag vill byta målvakt!

Efter Heurelho Gomes tavla i gårdagens match i Champions League är jag nu övertygad om att Tottenham borde skaffa en ny förstemålvakt. Den här uppfattningen har växt fram under en längre tid och gårdagens tavla var bara en utlösande faktor.


I sina bästa stunder gör Gomes helt sanslösa räddningar, det ska erkännas. Men det är det som sker mellan dessa genidrag som gör mig så säker på min uppfattning:
  • Gomes har en dålig vana att tappa in skott mellan händerna. Gårdagens tappade skott hade ingen matchavgörande betydelse men skottet han tappade mot Chelsea i december hade det definitivt. Och det finns fler misstag än dessa.
  • Gomes är en klumpig målvakt som alldeles för ofta mejar ner motståndarspelare och drar på sig straffar eller t o m röda kort. Även egna backar får akta sig när han kommer utrusande.
  • Gomes är så klumpig i vissa situationer att han skadar sig själv. Visst kan man se att det är maskning i vissa av dessa situationer men karln drar även på sig riktiga småskador i osedvanligt många matcher.
  • Gomes har en obefintlig kommunikation med sin backlinje och en bristande speluppfattning. Hur ofta ser man inte backarna och Gomes tveka om vem som ska ta bollen vilket slutar med att man får panikrensa bort den. Tavlan när Nani snodde bollen av honom i höstens match mot ManUre får läggas på speluppfattningskontot.

Så nu har jag fått nog och vill ha en ny mer stabil och jämn målvakt till nästa säsong. Hör ni det, Levy & Redknapp?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar