Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 2 maj 2011

Blev sugen på nåt gott till middag...

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär grönsakerna till gåsen och blanda med kryddor och honung. Fyll gåsen med blandningen och sy igen den.
2. Stek gåsen i ugn med vatten och ös hela tiden tills klar vätska rinner ur gåsen. Sänk temperaturen till 180 grader efter 1.5 timme och stek i ytterligare en halvtimme. Kontrollera att gåsen är färdig.
3. Gör de lingonkokta rödkålen medan: Skala löken. Strimla kålen, löken och äpplet. Fräs alltihop i olja i en kastrull och koka sedan allt under lock med lingon, vin, vinäger och kryddor tills det är mjukt. Avsluta med några klickar smör och honung.
4. Fortsätt med sherryvinägersåsen: Skala och hacka löken och fräs den tillsammans med champinjoner och russin i lite smör. Pudra med mjöl efter önskemål, såsen behöver bara vara lite lätt redd.
5. Tillsätt vin, sky och vinäger. Koka sakta cirka 15 minuter. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar och sila till sist såsen.
6. Servera gåsen med kålen och såsen, njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar