Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 30 maj 2011

Hålet i backlinjen

Så var det klart att Ragnar Sigurdsson lämnar Blåvitt för FC Köpenhamn efter matchen mot Elfsborg den 22 juni. Ett stort tack för allt under de här 4,5 åren!

Om övergångssumman ligger runt 6-7 mkr betyder det att Blåvitt får ca 3 mkr efter att moderklubb, riskkapitalbolag mfl fått sitt. Naturligtvis en pengamässigt klen ersättning men så blir det ofta då utlandsklubbar sällan lägger stora pengar på backar från Allsvenskan utan väntar tills kontraktssituationen och därmed även priset blir mer gynnsamt.

Den stora frågan nu är förstås hur man täcker det stora hål som Ragge lämnar efter sig i backlinjen, både på kort sikt i sommar och på längre sikt när transferfönstret öppnar i augusti.

På kort sikt blir det sannolikt Kalle, Hjalle och Dyre som får slåss om de två platserna, med JJ som ett möjligt alternativ. Kanske används även Faltsetas mer regelbundet som mittback på träningarna för att se om han kan göra en sista insats? Backjuniorerna Andersen, Yildirim och/eller Azulay borde ha vissa chanser på träningstid med A-laget i sommar för att fylla ut luckorna.

På längre sikt krävs naturligtvis en värvning och här verkar Islandsspåret ligga något före Argentinaspåret. Det som oroar med en ny värvning är tiden det oftast tar för en ny spelare att komma in i laget och speliden men jag hoppas vi köper en "fast learner".

2 kommentarer:

  1. Transferfönstret öppnar väl första juli numer?

    SvaraRadera
  2. Svenska transferfönstret ligger i augusti i år

    SvaraRadera